Prades tindrà un dels assecadors de llúpol més grans de l’Estat

La Vila Vermella treballa per potenciar el conreu d’aquesta planta que s’utilitza per elaborar cervesa

17 agosto 2017 08:51 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prades i la cervesa van de la mà. Ja fa temps que el municipi es mou per potenciar el conreu del llúpol. L’Ajuntament va començar a treballar fa més de dos anys amb l’empresa Damm per tal d’impulsar una finca experimental i valorar si era viable endinsar-se en la producció d’aquesta planta que serveix per elaborar cervesa.

Ara, la idea va prenent forma. La previsió és que, en els pròxims mesos, la Vila Vermella pugui estrenar l’assecador de llúpol més important de l’Estat, segons explica l’alcaldessa, Lídia Bargas. Les obres ja estan en marxa i tot plegat s’emmarca en «una forta inversió per part de Damm a la Cooperativa de Prades», subratlla Bargas. La seva intenció és que l’assecador pugui començar a funcionar per a la pròxima collita.

L'assecador s'ubicarà a la cooperativa de la Vila Vermella i les obres ja estan en marxa

Malgrat que tot va per bon camí, arribar fins aquí no ha estat gens fàcil. Calia picar pedra i convèncer la gent que aquesta proposta podria tenir sortida. I trobar agricultors que volguessin prendre’n part ha estat complicat. «Però ara ja tenim cinc pagesos interessats en el projecte, i un d’ells és ben jove, cosa que també ens interessa molt», apunta Bargas. 

Ja tenen plantades més de sis hectàrees. «Però enguany hi ha hagut algun problema amb les llavors, fet que ha posat les coses més difícils. De cara a l’any vinent, la idea és treballar per consolidar el que ja tenim plantat», afegeix l’alcaldessa.

Els pagesos del municipi ja tenen plantades més de sis hectàrees

Pel que fa a la construcció de l’assecador a la Cooperativa, Bargas considera que és un pas «molt important per aquest projecte agrari», ja que, segons apunta, a la zona no n’hi ha cap. «El que hi ha són assecadors petits, i aquest es planteja amb caràcter industrial», insisteix. Prades, de fet, considera que l’entrada en funcionament d’aquesta màquina és un pas clau per consolidar el conreu del llúpol.

Un atur quasi inexistent

Actualment, aquesta substància s’adquireix fora, i ara del que es tracta és produir-la a Prades, on la qualitat del llúpol és igual o millor que el que es produeix a altres zones, ja que està a uns 100 quilòmetres del mar i és una condició ideal, segons ha subratllat l’Ajuntament més d’una vegada. 

A més, la idea és que, una vegada s’hagi consolidat, aquest projecte agrari també serveixi per poder crear nous llocs de treball en un municipi que està marcat per un atur pràcticament inexistent. «A Prades no hi ha manca de feina», remarca l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari