Pratdip practica anglès amb la visita d'alumnes de Polònia, Hongria i Portugal

L'escola Santa Marina ha acollit aquesta setmana 16 nens i nenes en el context d'un Erasmus. Han treballat la intel·ligència logicomatemàtica amb l'anglès com a llengua vehicular

30 marzo 2019 09:28 | Actualizado a 01 abril 2019 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’anglès s’ha instaurat aquesta setmana a l’escola Santa Marina de Pratdip. «Cal donar un impuls a aquesta llengua i, la millor fórmula, és donar-li una utilitat», explica el director del centre, Eduard Planes. I quina és la millor manera? Doncs «a través de la interacció entre infants de diferents països», afegeix. En aquest sentit, l’escola de Pratdip forma part d’un Erasmus+, desenvolupat conjuntament amb tres centres de Portugal, Polònia i Hongria. Entre els anys 2017 i 2018, ja han fet intercanvis amb les altres escoles i, aquesta setmana, Pratdip s’ha convertit en l’amfitriona. 

Un total de setze alumnes estrangers s’han desplaçat fins a aquest petit poble del Baix Camp. Molts no havien vist mai el mar, així que han estat allotjats a Cambrils, a primera línia. Han sigut dies intensos, de nous aprenentatges, però també lúdics i de retrobament. «Han vingut alguns dels amics que havíem fet. Ens ha fet molta il·lusió», expliquen el Marc i el Pol, d’11 anys, i el Nil, de 9. Amb alguns, hi havien mantingut el contacte via WhatsApp. I és que «l’anglès ens ha ajudat a fer noves amistats», asseguren. Els setze infants de Portugal, Polònia i Hongria van arribar el passat diumenge i, des de llavors i fins ahir –últim dia de l’estada– han compartit llargues estones amb alumnes i mestres de Pratdip, tot fent visites al territori, però també treballant la intel·ligència logicomatemàtica, a través d’enigmes, mapes i gimcanes d’orientació. I és que la base d’aquest Erasmus+ és un projecte per treballar les intel·ligències múltiples. Quan van visitar Portugal, per exemple, van treballar la interpersonal i intrapersonal, a Hongria l’artística i a Polònia la lingüística.

Amb les activitats d’aquesta setmana, les quatre escoles ja s’han visitat totes entre elles. «Vaig anar a Polònia i el que em va agradar més va ser quan vam patinar per sobre un llac gelat», explica el Nil. El Marc, en canvi, va anar a Hongria, i recorda que la ciutat de Debrecen és plena de zones verdes. Pel que fa al Pol, ell va ser un dels alumnes de Pratdip que va viatjar a Portugal i reconeix que el que més li va agradar va ser fer més amics. A tots, però, una cosa els hi va fer especial il·lusió: pujar a un avió per primer cop. «Ens va agradar molt», afirmen tots tres, i asseguren que els agradaria repetir l’experiència. Mentrestant, l’escola ha presentat projectes de cara als cursos 2019-21 i ara estan en espera de saber si han estat novament seleccionats.

Comentarios
Multimedia Diari