Prats parla d'Horticultura com un exemple en innovació i recerca

El director general d'Educació i Cultura de la Unió Europea visita aquest institut pioner en la FP en la branca agrària

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El director general d’Educació i Cultura de la Unió Europea, el tarragoní Xavier Prats, va visitar ahir al matí l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. Entre les recomanacions que ha efectuat al nostre país, hi destaca el fet d’haver demanat una atenció especial a la formació professional amb la participació del món empresarial. Tot just el proper curs acadèmic aquest Institut ha començat aquest sistema d’ensenyament dual amb el sector en el cicle formatiu de grau superior de Paisatgisme i Medi Rural.

L’Institut d’Horticultura i Jardineria, amb més de 30 anys d’existència, ha estat pioner en el panorama de la formació professional de la branca agrària i, en l’actualitat hi cursen estudis més de 300 joves en les especialitats de cicles formatius de grau mig de Jardineria, de Forestal i cultius Agroecològics i en cicles formatius de grau superior de Grestió Forestal, de Paisatgisme i Medi Rural i de Prevenció de Riscos Laborals. També s’hi hi ofereixen cursos introductoris i cursos preparatoris d’accés a cicles de grau superior per als alumnes titulats en grau mitjà.

Prats va ressaltar que aquest centre era un institut punter en allò que fa referència a les relacions amb el sector professional agrari i en innovació i recerca. Alhora, va destacar que més que un centre formatiu era un centre generador d’oportunitats als seus alumnes . Durant la visita va estar acompanyat pel director, Raimon Martí, pel secretari, Marc Vives, per l’inspector emèrit, Salvador Soler, i pels professors Josep M. Lambea i Raül Font-Quer. A partir de l’1 de setembre, Xavier Prats serà el nou director general de Salut i Seguretat alimentària.

Comentarios
Multimedia Diari