Premien Carrutxa de Reus per la difusió del patrimoni

El reconeixement es va produir diumenge a Manresa, durant la celebració del dia europeu del bestiari festiu

27 noviembre 2018 10:27 | Actualizado a 27 noviembre 2018 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Carrutxa va rebre el premi BEST 2018 en la categoria d’Associació en reconeixement a la tasca de recerca, divulgació i dinamització en diferents àmbits de la cultura popular i el patrimoni. L’acte, emmarcat dins el dia europeu del bestiari festiu, va ser organitzat per l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya. 

Des dels seus inicis, Carrutxa s’ha vinculat a l’estudi i difusió de la imatgeria popular festiva, fruit d’aquesta visió mítica del món que ha generat tantes rondalles i llegendes. De fet, la primera acció de carrer de Carrutxa fou la creació de la Cabra de Reus, creada expressament per a la nit de Sant Joan sent, probablement, un dels primers animals festius del territori creat específicament pel que avui anomenem correfoc.

En 38 anys de trajectòria,  Carrutxa ha estat al capdavant de la difusió de la imatgeria festiva amb diverses publicacions. També ha treballat el bestiari fantàstic a les escoles i ha promogut estudis sobre la pirotècnia festiva, el que va portar a l’entitat a descobrir que la pirotècnia Espinós comptava amb dos bous de foc. 

Comentarios
Multimedia Diari