Presentat el programa d’actes de les Festes de la Misericòrdia 2018 de Reus

Entre els actes que destaquen hi ha la presentació del Lleó Petit, que s’incorporarà al seguici petit, el qual ja disposa d’un bon nombre de reproduccions d’elements del seguici festiu de la ciutat

03 septiembre 2018 10:32 | Actualizado a 08 septiembre 2018 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presentació del Lleó Petit, el concert de Sau i Joan Masdéu amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018, la reposició de l'espectacle “Misericòrdia, de Reus al Cel” amb motiu del centenari de l'Orfeó Reusenc i el 25è aniversari del festival Reggus són alguns dels actes més destacats de la programació de les Festes de la Marededéu de Misericòrdia 2018, una programació que com cada any inclou també els esdeveniments més tradicionals que es desenvolupen a l'entorn i a l'interior del Santuari, especialment els dies 24 i 25 de setembre.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha presentat aquest dilluns la programació de les festes, i n'ha destacat la diversitat i vocació d'arribar a tots els públics.

Entre els actes que destaquen hi ha la presentació del Lleó Petit, que s’incorporarà al seguici petit, el qual ja disposa d’un bon nombre de reproduccions d’elements del seguici festiu de la ciutat. La peça ha estat realitzada per l’escultor Manel Llauradó, qui ha treballat en l’elaboració de l’element i també la corona, una de les parts més laborioses de la iniciativa.

Reposició de “Misericòrdia, de Reus al Cel”

En el marc dels actes de commemoració del centenari de l'Orfeó Reusenc es preveu la reposició del muntatge “Misericòrdia, de Reus al Cel”, que es va concebre i estrenar el 15 de setembre de l'any passat a l'església Prioral de Sant Pere en el marc dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Inclou la participació de més de 100 persones, entre actors, cantaires, músics, dansaires, assistents i tècnics. 

"Misericòrdia, de Reus al Cel" explica la llegenda de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Basora. Tot plegat durant una epidèmia de pesta a la ciutat de Reus que, segons narra la història, va cessar gràcies a la intervenció divina de la Verge. A més, també hi apareixen nous personatges fins ara desconeguts en noves trames secundàries.

Sau30, en concert

El grup de música català Sau30 (una formació que homenatja la banda històrica banda osonenca Sau) actuarà a la plaça de la Llibertat a les 22:30 h el pròxim dia 21 de setembre, en el marc de les Festes de Misericòrdia.

Reus Ciutat de la Música 2018 porta aquest grup a la capital del Baix Camp amb tota la força d’un dels grups pioners del rock a Catalunya. El compositor i guitarrista, Pep Sala, i Jonathan Argüelles, que es posa en la pell del desaparegut Carles Sabater com a veu principal, celebren els 30 anys de Sau amb una gira tribut als orígens de la banda, amb un format singular.

Joan Masdéu presenta “Innocents”

Joan Masdéu, cantant reusenc que inicià la seva carrera musical al capdavant de la banda Whiskyn’s, acompanyarà Sau en aquesta nit musical del dia 21, on interpretarà les cançons del seu darrer àlbum ‘Innocents’ en la seva gira homònima iniciada a començaments d’aquest any.

Concert de grups reusencs

El dia 22 de setembre s'ha previst un concert d'intèrprets locals, que inclourà la participació de Terra Ferma, Maika, Nus i Albert Basora.

25è aniversari del Reggus

Aquestes festes de Misericòrdia estaran també marcades per una altra commemoració: es tracta del 25è aniversari del festival Reggus, una iniciativa que s'ha convertit en una referència en el camp musical del nostre país.

Guardons de la Ciutat

Coincidint amb les festes, cada any l’Ajuntament de Reus lliura els Guardons de la Ciutat. Enguany l’acte és previst el 20 de setembre a les 20:00 h al Saló de Plens. En aquesta ocasió són reconeguts amb les Mencions honorífiques municipals la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, la Confraria de la Mare de Déu de l’Amargura, l’Associació de Dones Blanca Almendro i l’Escola Puigcerver. També es lliurarà el títol de Filla Adoptiva a la ceramista Neus Segrià Fortuny i la Medalla de la Ciutat al Club Natació Reus Ploms, a l'Orfeó Reusenc i al Foment Industrial i Mercantil de Reus.

Actes religiosos

El 24 i 25 de setembre es porten a terme els principals actes religiosos de les celebracions de Misericòrdia, entre els quals hi ha el Rosari de Torxes i l’ofici i actes habituals que es realitzen el dia de la patrona a la plaça del Santuari i a l’interior del temple.

Entre aquests actes hi ha la baixada del Seguici Festiu de la ciutat el dia 25 a partir de les 11:00 h des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari al llarg del passeig de Misericòrdia. La missa en aquesta ocasió es farà a partir de les 18:30 h. A les 19:30 h el Ball de Diables de Reus realitzarà “la Baixada” fins al santuari.

El cartell, obra de Laia Arriols

El cartell de les Festes de Misericòrdia d'enguany és obra de la dissenyadora i pedagoga reusenca Laia Arriols, directora de la Casa d’Oficis de Creació i Producció audiovisual de l’IMFE Mas Carandell de Reus i il·lustradora a la seva pròpia empresa, Apanona.

Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili i també en Disseny Gràfic per la Universitat Oberta de Catalunya, cohesiona les seves dues passions transmetent i educant a través de la il·lustració, dibuixos que poden ajudar a expressar emocions, sentiments i històries màgiques.

Tal i com explica Laia Arriols, els infants i les seves reaccions d’alegria davant del seguici han estat una de les idees principals que han inspirat el cartell: “Des del mateix moment en què em van fer l’encàrrec des de Cultura, que em va venir ja una idea molt clara del que faria: les nenes i nens de #fansdelseguici que amb l’ajuda dels seus pares i familiars, creen el seu propi element del seguici i el fan ballar a la plaça del Mercadal per les festes de la Misericòrdia. M’apassiona aquesta idea i m’encanta veure com les nenes i nens viuen tant intensament la festa major. Només cal veure els videos i les fotos de les edicions anteriors, les cares d’alegria que té tota la canalla que hi participa. Preciós!”.

Comentarios
Multimedia Diari