Presó per a set dels integrants d'una banda que abastia a narcotraficants francesos i del Baix Camp

Durant l'operatiu s'han detingut 12 persones i s'han intervingut tres vehicles, cocaïna i marihuana i diners en efectiu

19 mayo 2017 23:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La policia espanyola i els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de febrer a Reus dotze persones, de nacionalitat espanyola, marroquina i albanesa, com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. La investigació es va posar en marxa a finals d'octubre, arran d'una persecució pels carrers de Reus i per l'autopista AP-7 entre traficants. L'operatiu policial va determinar que la banda abastia a traficants francesos i a la comarca del Baix Camp i es va saldar amb la intervenció de tres vehicles i la troballa de 680 grams de cocaïna, 200 grams de marihuana, 31.000 ¤ en efectiu, 5.500 dinars i 1.900 dòlars. Set dels dotze detinguts han ingressat a presó.

La investigació es va iniciar a finals del mes d'octubre de 2014 arran d'un assalt violent que va tenir lloc en un domicili de Reus. Dos ciutadans francesos van adreçar-se a la capital del Baix Camp, ja que havien quedat amb dos traficants per comprar 500 grams de cocaïna. Un cop ja havien adquirit la droga, van encanonar els venedors amb una arma de foc i van marxar sense pagar. Aleshores, les víctimes de l'assalt van perseguir els compradors, van ocasionar danys als vehicles que estaven estacionats a la zona i van acabar col·lidint a l'autopista AP-7.

La Divisió d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona va fer-se càrrec de l'incident i va detenir els dos venedors. Paral·lelament, la policia espanyola va posar-se en contacte amb els Mossos d'Esquadra, ja que estaven investigant, conjuntament amb la Gendarmerie francesa, un grup de ciutadans francesos que baixaven freqüentment al Camp de Tarragona per abastir-se de cocaïna. Per aquest motiu, van crear un equip conjunt de treball entre la policia catalana i l'espanyola.

La investigació conjunta va permetre identificar els membres del grup criminal, motiu pel qual el 18 de febrer es van fer quatre entrades i escorcolls en domicilis de Reus de manera simultània. Amb aquest dispositiu es va desmantellar el grup. L'operatiu policial es va saldar amb la detenció de 12 persones, la intervenció de tres vehicles i la troballa de 680 grams de cocaïna, 200 grams de marihuana, 31.000 ¤ en efectiu, 5.500 dinars i 1.900 dòlars. A més, els agents van intervenir una gran quantitat de telèfons mòbils i material informàtic.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó de set dels dotze detinguts.

Tot i donar el grup per desmantellat, els investigadors no descarten detenir més persones en els pròxims dies.

Comentarios
Multimedia Diari