Preveuen iniciar les obres de la depuradora de La Selva del Camp aquest mes

La nova construcció substituirà l’antiga estació depuradora d’aigües residuals del municipi, construïda l’any 1980

10 abril 2018 08:51 | Actualizado a 11 abril 2018 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de la nova estació depuradora d’aigües residuals (Edar) de la Selva del Camp es preveu que comencin a finals d’aquest mes. L’alcalde, Josep Masdeu, confirma que «ja s’han començat a executar els treballs preliminars i confiem a finals d’aquest mes iniciar les obres».

Un cop comencin els treballs, el termini d’execució està establert en 12 mesos. En aquest temps s’inclou un mes de prova de les instal·lacions un cop acabades, de manera que la nova estació d’aigües residuals hauria d’estar totalment operativa a finals de l’hivern de 2019.

«La instal·lació servirà per substituir l’antiga depuradora que ha quedat obsoleta. En l’àmbit tecnològic, estem parlant de passar d’una instal·lació del segle XX a una altra del segle XXI», destaca Josep Masdeu.

La nova construcció substituirà l’antiga estació depuradora d’aigües residuals de la Selva del Camp, construïda l’any 1980, i que ja no té la capacitat suficient per retornar, en condicions adequades, les aigües residuals al medi. Les obres seran executades per la unió temporal d’empreses creada per la societat selvatana Constècnia 3 i la barcelonina d’origen alemany OMS-Sacede, especialitzada en la gestió d’aigües i medi ambient.

La proposta de la UTE, que va guanyar el concurs públic, inclou una rebaixa de prop del 25,8% del pressupost de construcció, amb un total de poc més de 3.125.600 euros (sense IVA).

Els costos els cobrirà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en virtut de l’acord que, segons expliquen des de l’ACA «l’Ajuntament i l’ACA van signar el desembre de 2017 per a l’execució de les obres i els col·lectors en alta de la Selva del Camp.

L’actuació es troba inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-2021)». El contracte preveu la construcció una nova estació depuradora d’aigües residuals, per una capacitat de tractament de 2500 m3/dia, que consta d’una línia d’aigua formada per una primera etapa de pretractament, dos reactors biològics i dos decantadors secundaris, i d’una línia de fangs amb espessidor de fangs, centrífugues i sitja de fangs, segons el projecte executiu.

Des del consistori destaquen que «la nova estació depuradora d’aigües residuals és la inversió de més envergadura d’aquest 2018, així com la més gran que hagi afrontat l’Ajuntament de la Selva del Camp».

Comentarios
Multimedia Diari