Primer pas per reactivar el projecte de la nova Escola de Maspujols

Ensenyament diu que abans que acabi l'any es licitarà la redacció del projecte constructiu del nou edifici. Ara està en mòduls prefabricats

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Primer pas perquè Maspujols tingui la seva anhelada escola. El director general de Centres Públics de la Generalitat, Lluís Baulenas, ha anunciat aquesta setmana en una visita al centre que abans que acabi l’any es licitarà la redacció del projecte constructiu del nou edifici. De moment funciona amb mòduls prefabricats. I l’arribada del nou equipament és una notícia que al poble fa anys que esperen.

Maspujols va inaugurar la seva escola al setembre del 2008. Feia 15 anys que no n’hi havia. I va arrencar amb 26 alumnes. Des de llavors ha anat consolidant la seva trajectòria, fins arribar a superar, a dia d’avui, el centenar d’infants.

Segons explica Antonieta Ciuret, directora de l’Escola de Maspujols, estan molt satisfets amb aquest pas endavant, que per a ells representa «entrar en una era d’esperança». Tot i que també ho veuen amb prudència. «La idea era que estiguéssim en mòduls prefabricats de manera temporal. Però just després va arribar la crisi, sumat al fet que al poble li va costar adquirir els terrenys», afegeix. Tot plegat va fer que s’anés retardant. «Però malgrat que és massa aviat per establir un calendari, la idea és idear un edifici ben pensat, on hi pugui participar tota la comunitat educativa. Això suposa una oportunitat», assenyala Ciuret.

El director general va explicar durant la visita els criteris pels quals el Departament apostava per a donar llum verda a aquest projecte i també tot el procés administratiu en el qual s’entra en la nova fase per a la construcció de la nova escola que ha de realitzar-se, també, en paral·lel amb la tramitació necessària per a l’aprovació de la construcció i que ha de comptar amb un acord del Govern de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari