Primer semàfor al Tomb de Ravals de Reus

Instal·lat a la cruïlla entre el carrer del Vent i el carrer de Jesús, regularà el trànsit per reduir les retencions

16 noviembre 2018 10:30 | Actualizado a 16 noviembre 2018 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El semàfor que regularà el trànsit a la raval de Jesús ja està instal·lat. En concret s’ha col·locat un senyal a la vorera que toca al carrer del Vent, just abans del pas de zebra, i un altre després de la cruïlla, pràcticament a l’alçada de l’edifici modernista Casa Iglesias, a la cantonada amb el carrer de Jesús.

El govern va decidir fa uns mesos la instal·lació del semàfor per reduir els embussos que, sovint, es produeixen a la zona. A més, un altre dels objectius, és millorar la seguretat dels vianants.

I és que, en aquest punt del tomb de ravals, en més d’una ocasió, els vehicles circulen a una velocitat excessiva, per bé que el límit de velocitat al tomb de ravals està situat als 30 kilòmetres per hora. Durant els caps de setmana i també en determinades hores durant la resta de dies, la freqüència de persones i de cotxes per la cruïlla és elevada.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Enrech, «l’obra respon a la necessitat de reforçar la seguretat i de regular la intensitat del trànsit per tal d’evitar retencions de vehicles. Actualment, el pas de vianants interfereix excessivament en la circulació dels vehicles».

Semàfor intel·ligent
El semàfor estarà en verd per als vehicles i en vermell per als vianants entre les 9.00 h i les 21.00h. La resta del dia quedarà en ambre per a tothom i els cotxes hauran de cedir el pas. Hi haurà un polsador que permetrà als vianants sol·licitar pas.

El semàfor estarà dotat d’un sistema d’autoregulació que, de manera automàtica i sense intervenció humana, recull informació sobre l’estat del trànsit al carrer i autoregula el sistema semafòric. El semàfor estarà vinculat a la càmera de detecció de cues que actualment ja hi ha instal·lada al raval. Aquesta càmera enviarà la informació al semàfor, i podrà regular el pas de vehicles en funció de la densitat del trànsit.

Tot i que la previsió era que el semàfor pogués començar a funcionar durant els mesos de setembre i octubre, no ha estat fins a mitjans de novembre que s’ha enllestit la instal·lació. A falta dels retocs definitius, la nova senyalització que regularà el trànsit a la zona podria entrar en funcionament durant els pròxims dies o setmanes. 

Comentarios
Multimedia Diari