Primer taller obert a la ciutadania per dissenyar el nou Reglament de Participació de Reus

El Centre Cívic Ponent acollirà aquest dimarts a la tarda una sessió per aportar idees i intercanviar opinions

19 mayo 2017 17:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre Cívic Ponent acollirà aquest dimarts a la tarda (19h) un taller participatiu obert a la ciutadania per elaborar el nou Reglament de Participació. La cita proposarà als assistents que aportin idees sobre com es pot millorar la participació ciutadana i com ha de ser aquest nou reglament que fomenta el govern obert.

La dinàmica prevista donarà inici amb una breu explicació per part dels dinamitzadors, seguit d’un debat en grups sobre la participació a la ciutat. Així, doncs, es treballa a partir d’exemples pràctics que es constitueixen en el fil conductor per debatre diversos temes sobre com ha de ser la participació a Reus, quina és la millor manera de posar-la en pràctica o com es pot arribar millor a la gent. La sessió es tancarà amb una posada en comú de les diferents opinions.

Així, doncs, al llarg d’aquest mes es desenvolupen tallers descentralitzats als diferents centres cívics de la ciutat, en els quals es proposa a la ciutadania que prengui part de manera activa a l’hora de decidir com ha de ser el govern obert de la ciutat i com s’ha de traslladar a un nou reglament municipal. Després de la de dimarts, les properes sessions tindran lloc, totes a les 19 hores, al Centre Cívic Llevant (13 d’octubre), Centre Cívic Mas Abelló (18 d’octubre), Centre Cívic Migjorn (20 d’octubre), Centre Cívic Mestral (24 d’octubre) i Centre Cívic del Carme (27 d’octubre).

Són tallers gratuïts i oberts a totes les persones empadronades a Reus i majors de 16 anys. Les inscripcions continuen obertes i cal apuntar-s’hi prèviament, adreçant-se a qualsevol centre cívic o a través de la pàgina web www.reus.cat. L’objectiu de tot plegat és impulsar la creació del nou Reglament de Participació.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, fa una crida a la ciutadania a participar al procés d’elaboració d'aquest document, de manera que es puguin ampliar consensos i es redacti un document en què tothom es pugui sentir identificat “i alhora permeti la projecció d’un model de ciutat més participatiu”.

De manera paral·lela, l’Ajuntament mantindrà obert un canal de participació online, oferint a la ciutadania inscrita al registre ciutadà l’opció de participar responent a un qüestionari sobre aspectes relacionats amb la informació i la participació ciutadana.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari