Más de Reus

Promovent la generositat en temps de Covid

Solidaritat. L’associació benèfica Nos Ayudamos i l’empresa ETT Quality tornen a cooperar per recollir aliments per a gent necessitada

CRISTINA VALLS

Whatsapp
Foto d’arxiu d’una recollida anterior feta per les dues entitats. FOTO: ALBA MARINÉ.

Foto d’arxiu d’una recollida anterior feta per les dues entitats. FOTO: ALBA MARINÉ.

L’associació benèfica Nos Ayudamos i l’empresa de treball temporal Quality de Reus tornen a col·laborar per tirar endavant una campanya de recollida d’aliments aquest mes de juny. Com és habitual en aquesta sinergia, que es va repetint al llarg de l’any, l’empresa Quality –amb Vanessa Álvarez al capdavant–, és la que s’encarrega de difondre tota la informació relativa a la iniciativa solidària i, també, el punt de trobada on deixar els aliments, adreçats a famílies necessitades, tant de la ciutat com de municipis dels voltants. En aquest punt és on entra l’entitat de Pilar Velázquez, que assumeix el repartiment de tot el recollit durant la campanya a les diferents persones necessitades i que estan passant per situacions complicades.

«Enguany estem veient que l’assumpte va a pitjor. La Covid està fent estralls amb les persones més vulnerables. Moltes no tenen feina i fan el que sigui per aconseguir menjar. El dolent és que a molts ja no se’ls contracta i, sovint, no tenen papers. El més preocupant, per un altre costat, és que, aquelles persones que ens ajudaven abans, que eren voluntàries, també s’ho estan passant malament», detalla sobre la situació Velázquez. Per aquesta raó, l’entitat resta sempre oberta a qualsevol ajuda per tal de poder pal·liar una mica tota la situació, agreujada pel virus.

Objectiu, arribar a les 75 famílies

La previsió d’ambdues entitats és arribar a prop de les 75 famílies. Tot just demà, dia 1 de juny, s’encetarà l’acció i resta oberta a tothom. «Nosaltres difonem tota la informació a coneguts i treballadors de la pròpia empresa. Fem una crida a la ciutadania perquè es difongui per tots els mitjans possibles. Si hi ha empreses que opten per reunir diferents aliments nutritius no peribles, com ara arròs, llegums, pasta; també, sucre, conserves, llet, cacau, oli i aliments per a lactants, també ens comprometem a anar-los a buscar per tal de minimitzar la mobilitat. Una altra opció viable és fer la compra en línia i que ens la portin a l’oficina», detalla Álvarez.

L’any passat, amb una campanya semblant, les dues entitats van poder ajudar a «una quarantena de famílies d’arreu» i tot habilitant les mesures higièniques corresponents amb motiu de la Covid.

Temas

Comentarios

Lea También