Prop de 400 preinscripcions en ‘webinars’ del Mas Carandell

Durant el confinament, l’activitat i la creació de cursos virtuals no s’ha aturat al centre formatiu municipal

27 mayo 2020 07:16 | Actualizado a 29 mayo 2020 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

’Institut Municipal de Formació i Empresa (IMFE) Mas Carandell de Reus ha mantingut la seva activitat i oferta formativa en línia durant el confinament. En aquest sentit, han mantingut l’oferta de l’Aula Mentor – promoguda pel Ministerio de Educación y Formación Profesional amb un programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada per a majors de 18 anys– amb 124 cursos; han ampliat, també, l’oferta de l’Aula virtual Mas Carandell amb 16 cursos sense data i un amb data (de màrqueting digital per al comerç local), tot arribant a un total de 23; i, a més, han obert una línia gratuïta setmanal de seminaris web (webinars).

Pel que fa als webinars, de fet, ja s’han ofert set i hi ha hagut fins a 386 preinscripcions. Les temàtiques d’aquests estan relacionades amb la reducció de l’estrès, la revolució del consum i mesures d’adaptació i prevenció de riscos laborals davant el Covid-19, entre altres. En el cas de l’Aula Mentor (cursos sense data i de pagament) hi ha hagut 48 matrícules en 47 cursos; i, en el cas de l’Aula virtual Mas Carandell (cursos sense data i de pagament), 40 en sis cursos. La demanda de cursos està sent molt variada, tot i que des del Mas Carandell en destaquen els relacionats amb la comunicació i el comerç, l’educació, la gestió empresarial i els idiomes. 

Una ‘adaptació constant’

«Com que ja teníem cursos formatius en línia, quan ens vam haver de confinar vam tenir molta feina feta. Fa sis anys que vam activar l’Aula virtual Mas Carandell i per a nosaltres combinar sessions en línia i semipresencials era una realitat molt propera», diu la directora del Mas Carandell, Montserrat Pagès.

Amb l’arribada del Covid-19 han observat que les persones necessitaven formació especialment en l’àmbit de l’assessorament i l’acompanyament al dol. Treballen amb molts professionals, com ara el consultor Agustí López, i han organitzat diverses sessions relacionades amb l’organització del treball, la feina a distància, la gestió de la salut emocional i com augmentar la productivitat sense estressar-se, entre altres qüestions.Es tracta, doncs, d’una «adaptació constant a la realitat del moment». 

Encara teletreballant, Pagès explica també que ofereixen assessorament via telefònica i virtual. D’altra banda, volen seguir generant activitat de forma «circular, on es beneficiïn diverses persones». «És a dir, volem col·laborar amb professionals i autònoms del territori perquè participin en sessions formatives amb l’objectiu de generar sinergies i fomentar el treball transversal», afegeix. Preguntada pel futur més proper, manifesta que «l’arribada de la pandèmia ha generat un abans i un després». Molts comerços, per exemple, «pensen en digitalitzar el seu negoci» i això vol dir «adquirir una sèrie de coneixements específics», indica. «Un altre fet indiscutible és que les formacions i les reunions fetes des de casa suposen un estalvi de temps i diners en desplaçaments, hi ha més organització i tens assegurades moltes assistències», destaca.

‘No quedar-se aturat’

Per la seva banda, el regidor d’Empresa i Ocupació a l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, explica que «des del primer moment sabíem que la formació no s’aturaria i que l’equip del Mas Carandell estava preparat per treballar a distància, la qüestió era (i és) no quedar-se aturat», constata Prats.

«De fet, com ja preveiem al Pla de Reactivació Econòmica i Social, volem que tothom, que així ho vulgui, tingui accés lliure i fàcil per tal de poder formar-se tingui l’horari que tingui, exposa. A més, puntualitza com d’important és per al sector empresarial el fet de formar-se en la creació i la gestió d’una empresa.

Des de l’IMFE Mas Carandell també tenen una oferta a mida per a empreses i entitats.

Comentarios
Multimedia Diari