Prop de 77.000 euros per ajudar a pagar la llum i el gas de 579 famílies de Reus

El consistori s'ha fet càrrec del pagament de les factures del desembre fins al març passat i encara hi ha 37 sol·licituds pendents

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb l’objectiu de contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat, 579 famílies de Reus s’han beneficiat de les subvencions que ha atorgat l’Ajuntament per fer front al pagament del subministrament d’energia elèctrica i de gas de l’hivern passat.

Concretament, l’àrea de Benestar s’ha fet càrrec de l’import total de les factures que els ciutadans han presentat dels mesos de desembre al març passat, ambdós mesos inclosos. Segons l’Ajuntament, han quedat exclosos els imports per recàrrecs, interessos i costos de demora que s’hagin pogut generar i, avui dia, encara hi ha pendents de resoldre 37 sol·licituds.

En total, el consistori ha destinat 76.769 euros a aquestes subvencions destinades a les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica.

Tot i que han rebut prop d’un miler de sol·licituds, la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que aquestes subvencions contribueixen a pal·liar la situació de vulnerabilitat que viuen algunes famílies a Reus. «Hem donat una resposta positiva a totes les sol·licituds que complien els requisits», afirma Vilella, la qual afegeix que «la lluita contra la pobresa energètica és un dels objectius que ens hem marcat per enguany i els propers anys».

De fet, l’Ajuntament destinarà aquest any 180.000 euros per fer front a aquesta realitat als quals cal sumar 100.000 euros més de la Divisió d’Aigües de Reus Serveis Municipals. Un total de 280.000 euros per aplicar les subvencions ara resoltes de llum i gas, les encara vigents d’aigua, les ajudes puntuals d’urgència i el pagament i les bonificacions en el rebut de l’aigua.

Comentarios
Multimedia Diari