Prop de 8.000 contribuents de Reus van pagar impostos per avançat el 2015

La mesura, que suposa una bonificació del 4%, repeteix aquest any 2016 tornanta obrir el terminide la sol·licitud

19 mayo 2017 20:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Gairebé 8.000 contribuents van optar l’any passat pel pagament per avançat dels impostos i taxes municipals. Fer-ho suposava una bonificació del 4%, mesura que va sumar una injecció de diners d’un total de 9.048.594,14 euros. L’Ajuntament va poder ingressar tres mesos abans de l’esperat del termini de pagament ordinari. Aquesta operació va permetre als sol·licitants de gaudir d’uns beneficis fiscals situats sobre els 372.529,33 euros.

Si s’ajunten el nombre de persones que es van acollir a aquesta mesura i com el recapte de diners es pot parlar d’un 11,69% el total de contribuents i de recaptació municipal mitjançant tributs.

Obertura de sol·licituds

Aquest any es torna a obrir el termini de sol·licitud per tornar-se a acollir als pagaments per avançat. Els interessats podran formalitzar telemàticament la seva petició a través del web www.reus.cat a través d’un certificat digital a nom del contribuent. També es podrà realitzar de forma presencial si escau. Tan sols s’hauran de dirigir a les oficines dels Serveis d’Atenció i Informació al Contribuent, ubicat al carrer Sant Llorenç, número 25 o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (a la plaça del Mercadal, 1).

Aquells que van acollir-se al pagament per avançat l’any 2015 se’ls prorrogarà l’assoliment. En cas que no vulguin mantenir-ho aquest 2016 hauran de sol·licitar la seva cancel·lació expressa. El termini per poder dur a terme la petició ho podran fer fins al dia 22 de gener. El pagament per avançat es realitzarà a partir del 5 de febrer de 2016. El consistori emetrà un primer rebut, on l’import es calcularà en relació als conceptes tributats el 2015 menys el 4% de bonificació.

Segon pagament

El mes d’abril es fixa data aproximada al segon pagament amb la diferència de la quota ja pagada més la bonificació pertinent. En els casos en què també s’inclogui l’Impost d’Activitat Econòmica (IAE), el segon rebut es farà a l’octubre.

Aquesta mesura també beneficia amb la bonificació del 4% en els imports de tots els rebuts del padró: l’Impost de Vehicles, l’Impost de Béns Immobles (IBI, quant a urbana i rústica), la taxa d’escombraries, i també les taxes d’aprofitament de Via Pública (guals) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

 

Comentarios
Multimedia Diari