Prop d'un centenar de nens participen en els primers tallers d'estiu del Giny

El programa, que forma part de les activitats de 'Conviu l'estiu', s´ha realitzat durant els mesosde juliol i agost

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sessions de teatre i circ han integrat l’agenda infantil d’aquest estiu. Els gairebé noranta infants que participen durant el mesos de juliol i agost –respectivament– a les activitats socioeducatives del programa estiuenc ‘Conviu l’estiu’ duen a terme, un cop a la setmana, un seguit de tallers al Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, el Giny. Aquesta, és una novetat d’aquest any –que dista força de les activitats emprades en edicions anteriors– i durant l’estiu els infants que han format part del programa han pogut gaudir d’activitats de teatre, circ, malabars i diferents activitats aquàtiques.

La seu del Giny, ubicada al carrer de Pere Cavallé Llagostera, cantonada carrer Astorga, rep setmanalment la visita d’infants dels diferents barris de la ciutat. Durant els mesos de juliol i agost, una trentena d’infants de cada barri s’hi adrecen diferents dies de la setmana. Els dilluns hi compareixen infants del barri Fortuny, el dimarts s’hi adrecen els integrants del Centre Cívic Mestral, al barri Gaudí, i el dimecres hi assisteixen els infants del barri Sant Josep Obrer. Aquesta activitat de circ, dirigida a infants majors de 6 anys, va néixer amb la finalitat de contribuir a la difusió i la competitivitat del sector del circ i del teatre gestual. Una finalitat que s’acompleix amb escreix gràcies a la incorporació de les activitats de circ del Giny al programa infantil ‘Conviu l’estiu’. De fet, segons ha comentat la regidora de benestar social, Montserrat Vilella, l’objectiu principal dels tallers era que els gairebé noranta infants que assisteixen setmanalment a la cita treballessin l’expressió corporal.

El director del Departament de Tècniques d’Interpretació de l’Institut del Teatre de Barcelona i un dels membres de la direcció del Giny, Lluís Graells, s’ha mostrat satisfet amb la rebuda que han tingut els tallers i ha explicat que «les activitats del taller ajuden a millorar l’expressió corporal, la comunicació i permeten a l’alumne ser conscient del que és». D’altra banda, la regidora Montserrat Vilella ha augurat un bon recorregut al programa estiuenc i ha assegurat que «esperem tornar a fer-ho l’estiu vinent».

El recull d’activitats socioeducatives proposades pel programa infantil ‘Conviu l’estiu’ finalitzaran el pròxim divendres, 21 d’agost.

Comentarios
Multimedia Diari