Protesta a Vilanova d’Escornalbou per les pudors que causen dues granges de porcs

Despleguen pancartes al ple de l’Ajuntament per denunciar les males olors de les dues granges situades a tocar de la urbanització del poble  

14 diciembre 2018 09:31 | Actualizado a 14 diciembre 2018 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Vilanova d’Escornalbou va viure una imatge molt poc habitual amb la protesta d’un grup de veïns del municipi farts de les molèsties que causen dues granges de porcs y de la passivitat del consistori per solucionar el problema. Abans de començar la sessió, es van desplegar dues pancartes on es podia llegir el missatge: «Estem farts de pudors, sr. alcalde». 

Les queixes visualitzades ahir al plenari de Vilanova d’Escornalbou no són una novetat. De fet, els residents a la urbanització que hi ha al poble porten mesos denunciant la situació. Segons expliquen, les dues granges es troben a menys de 100 metres del nucli urbà i provoquen «una contaminació per fortes pudors, fum, soroll i mosques». En aquest sentit, recorden que «la normativa de l’any 2000 és molt clara i estableix distàncies a nuclis urbans de 1.000 metres per una qüestió de molèsties de salubritat i risc de transmissió de malalties».

Els veïns afectats també exposen que l’Ajuntament va decidir urbanitzar la zona sent conscient que serien dues activitats incompatibles. «S’ha volgut tot, els impostos dels nous propietaris i els de les granges. Això és un ‘nyap urbanístic’ i l’Ajuntament no ha fet res de res per trobar una solució», manifesten, sense deixar d’apuntar: «Ens van enganyar, tant l’alcalde anterior com l’actual, perquè ens van dir que les granges anirien fora en un període breu de temps».

Denúncia contra l’Ajuntament
Per tot plegat, els veïns reclamen a l’Ajuntament que actuï de forma immediata perquè l’actual situació els està perjudicant tant la seva salut com el desenvolupament del poble. Entre les peticions que realitzen estan la d’aturar la crema de biomassa que es va autoritzar fa mesos; aturar de forma definitiva «el sistema de camuflatge d’olors que presenta un nou focus d’emissió de productes tòxics a l’atmosfera» i traslladar les dues granges en el període d’un any. «En cas que l’alcalde no actuï, ja hem realitzat els peritatges judicials per demandar col·lectivament el consistori», finalitzen.

Comentarios
Multimedia Diari