Prova pilot per protegir les botigues amb lones ignífugues pels actes de foc a Reus

Reus Cultura estudia la millor fórmula per arribar a tots els comerços del centre i poder substituir els habituals cartons als aparadors

11 septiembre 2019 16:40 | Actualizado a 15 septiembre 2019 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aconseguir que els aparadors de les botigues estiguin coberts amb unes lones ignífugues durant els actes de foc que tenen lloc amb motiu de les festes. Aquesta és la voluntat de l’ajuntament que, a través de Reus Cultura, té en marxa una prova pilot per protegir els comerços del centre de la ciutat i deixar d’utilitzar els habituals cartrons enganxats als aparadors, molt menys segurs i atractius.

De fet, l’any passat ja es va portar a terme una primera prova en sis botigues – ubicades en zones com el carrer Major o el carrer del Vidre– i que no va acabar de satisfer el consistori ni els comerciants participants. Per aquest motiu, actualment s’està estudiant un altre sistema de subjecció de les lones i buscant la manera que siguin més fàcil d’emmagatzemar.

Fonts municipals consultades expliquen que la iniciativa va de la mà dels botiguers de la ciutat i que es vol implantar una fórmula de finançament que sigui mixt. De fet, la posada en funcionament del projecte passar per una inversió que assumeix el 90% l’Ajuntament de Reus –a través de Cultura i de Reus Promoció– i el 10% restant dels botiguers que hi prenen part.

Més enllà de protegir els aparadors dels comerços durant la celebració d’actes com el tradicional correfoc de les festes de Misericòrdia o la Processó de Sant Pere, també existeix la voluntat de dignificar la Festa Major. En municipis en què la iniciativa ja està en marxa, com per exemple Mataró, s’han confeccionat una vintena de lones que llueixen grans fotografies amb elements festius de la població. A més a més, cadascuna d’elles s’identifica amb el logotip del comerç.

El Ball de Diables

La iniciativa compte amb ple suport del Ball de Diables de Reus que, precisament, subratlla l’èxit que ha tingut en altres indrets. De fet, des de l’entitat expliquen que en anys anteriors ja havien presentat a l’ajuntament diferents propostes per tapar els aparadors de les botigues que es troben en els carrers on actuen amb més freqüència i també amb els mateixos comerciants. Sense anar més lluny la pròxima cita serà aquest dissabte dia 14 amb A Reus, Correfoc! Infantil.

«La possibilitat d’instal·lar les lones ignífugues fa que siguin molt més efectives que els cartrons i ajudarien a dignificar més les festes de la ciutat», explica el president del Ball de Diables de Reus, Roger de la Cruz, qui també afegeix: «La nostra proposta passa perquè les lones tinguin les mateixes mides que la portalada on hi ha les tendes. D’aquesta manera no s’haurien de canviar si es modifica l’activitat».

Comentarios
Multimedia Diari