Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Publiquen la ‘petita història’ de la reina Margarida

El llibre, que es presenta demà al Centre Cívic, compta amb els textos de l’alcaldessa, Lídia Bargas, i les il·lustracions de Pilarín Bayés

Sílvia Fornós

Whatsapp
Detall d’una de les il·lustracions. FOTO: p. b.

Detall d’una de les il·lustracions. FOTO: p. b.

La setmana passada Prades va celebrar les primeres jornades històriques i culturals dedicades a la reina Margarida de Prades. L’èxit de la convocatòria precedeix la presentació, demà, del llibre Petita història de la reina Margarida de Prades (Editorial Mediterrània) amb textos de l’alcaldessa, Lídia Bargas, i les il·lustracions de Pilarín Bayés. L’acte tindrà lloc a partir de les 20 hores, al Centre Cívic de Prades, i anirà a càrrec d’Antoni Jordà, catedràtic d’Història del Dret per la URV i historiador. «Es tracta d’un llibre infantil que pretén donar a conèixer la vida de la reina Margarida de Prades, amb un vocabulari entenedor. A més, les vinyetes de la il·lustradora Pilarín Bayés ajuden a fer-se una idea de com va ser la vida de la reina», detalla Lídia Bargas.

Pilarín Bayés destaca que «el llibre conté setze il·lustracions, a banda de la portada i la contraportada. M’he inspirat amb el que coneixia de Prades i de l’entorn, i amb la informació concreta sobre la reina Margarida que m’ha donat Lídia Bargas». Afegeix que «els nens i nenes que llegeixin la Petita història de la reina Margarida de Prades coneixeran la vida alegre i vital que va tenir, però que en el fons també va ser molt trista». Per la seva banda, Antoni Jordà destaca que «el llibre ressalta, a través del text i de les imatges, etapes com la infància, la joventut, el matrimoni amb Martí l’Humà i la posterior viduïtat, i la maduresa de la reina Margarida». «Les il·lustracions de Pilarín Bayés representen amb ingenuïtat i delicadesa tots els aspectes de la vida de la reina. La portada, per exemple, és una al·legoria a la presència de la reina Margarida de Prades a la vila vermella», afegeix el catedràtic d’Història del Dret per la URV.

Per últim, destaca el balanç positiu de les primeres jornades dedicades a la reina Margarida de Prades. Les conferències i els conferenciants s’han centrat en temes interessants i recents investigacions. La correspondència que es va donar a conèixer ha permès descobrir una dona amb criteri polític, que prenia decisions, que participava en les lluites polítiques de l’època, compromesa del que fins ara havíem vist de la reina Margarida»

Temas

Comentarios

Lea También