Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Puig culpa la política "preconstitucional" de l'Estat de la pèrdua de passatgers a Reus

Llamenta l'augment de companyies de baix cost a la T-2 de BCN i que s'afavoreixi Barajas

ACN

Whatsapp
Puig culpa la política

Puig culpa la política "preconstitucional" de l'Estat de la pèrdua de passatgers a Reus

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha criticat aquest dijous la política "preconstitucional" de l'estat espanyol a l'hora d'afavorir l'aeroport de Barajas per davant del Prat. En roda de premsa, el conseller ha lamentat que la posició de l'Estat evita que hi hagi una situació de competència en termes d'igualtat entre els diferents aeroports, a diferència del que passa arreu d'Europa. A més, ha lamentat que el trànsit de passatgers hagi baixat als aeroports de Reus i Girona i n'ha responsabilitzat Aena per haver propiciat que la T-2 del Prat acollís companyies de baix cost. "Això va fer que bona part de l'oferta descentralitzada es traslladés a Barcelona", ha argumentat.

"A Espanya, no només amb el tema aeroportuari, també amb l'energia i les telecomunicacions, es gestiona encara amb una visió preconstitucional, d'intervenció i d'afavorir nomes els grans grups estatals i poderosos", ha manifestat Puig. "I el gran grup en aquest cas és Aena", ha afegit en relació amb la política aeroportuària.

Puig ha lamentat que la política centralitzadora de l'Estat està posant pals a les rodes a l'obertura de nous slots a Barcelona. A tall d'exemple, ha assegurat que l'aerolínia Singapore Airlines s'ha trobat amb problemes i retards de dos anys alhora d'obtenir el permís per augmentar la freqüència del vol directe Barcelona-Sao Paolo.

Per la seva part, el secretari d'Empresa, Pere Torres, ha posat de manifest que noves rutes que puguin representar una competència amb Barajas -sobretot enllaços amb l'Amèrica Llatina- es troben amb obstacles quan demanen els permisos. "És evident que hi ha preferència per Barajas", ha afegit Torres.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También