Puigdemont assegura que 'l'omissió del deure' per part de Gas Natural ha provocat la mort de la dona de Reus

El president defensa la legislació que obliga les elèctriques a comunicar prèviament a l'Ajuntament el tall de subministrament d'un usuari

19 mayo 2017 17:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts que la companyia elèctrica Gas Natural "ha omès el seu deure" de comunicar a l’Ajuntament de Reus que anava a tallar la llum a la dona que va perdre la vida a Reus a causa d’un incendi. “Si la comunicació s’hagués produït, no estaríem lamentant la mort d’aquesta persona”, ha assegurat. Per Puigdemont, "l’error és claríssim" i "l'empresa és responsable".

El president ha afirmat que aquest cas justifica plenament tenir aquesta legislació ''que si s'hagués aplicat'' per part de la companyia elèctrica no s'hagués produït aquesta mort perquè els ajuntaments disposen de la informació del cens de famílies vulnerables que no se'ls pot tallar el subministrament d'energia. Les declaracions de Puigdemont es produeixen després de que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que obrirà un expedient sancionador a l’empresa Gas Natural si no acredita que va comunicar als serveis socials de l’Ajuntament de Reus que havia tallat la llum a la dona de 81 anys morta en l’incendi de casa seva, tal com preveu la llei 24/2015.

El conseller Jordi Baiget ha explicat que el Departament d’Empresa i Coneixement ha lliurat un requeriment d’informació a l’empresa, que ara té un termini de cinc dies per respondre i acreditar si va complir els protocols establerts. Segons l’Ajuntament, la companyia no va fer arribar cap comunicació als serveis socials. D’altra banda, el conseller Baiget ha confirmat que, fins al moment, el Govern ha interposat divuit sancions de 10.000 euros a empreses subministradores per incomplir la normativa vigent i ha garantit que seguiran actuant “amb tota la contundència” davant d’aquest tipus de casos.

Segons Baiget, en el cas de Reus es va produir un tall de subministrament elèctric per part de Gas Natural “presumptament sense l’avís corresponent als serveis socials de l’Ajuntament”, tal com s’exigeix per principi de precaució en la llei 24/2015. Davant d’aquests indicis, el Departament ha fet avui mateix un requeriment de sol·licitud d’informació a l’empresa, que ara disposa de cinc dies per aportar tota la documentació sobre el cas i confirmar si ha seguit o no els protocols. En cas que no hagués fet la comunicació pertinent al consistori abans de procedir al tall de la llum, el Govern incoarà un expedient sancionador.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari