Punt final a la primera edició d’un curs per fomentar la integració a Reus

Una vintena de dones han finalitzat amb èxit la primera edició del curs d’alfabetització ‘Lletres per tothom’

18 marzo 2018 17:28 | Actualizado a 18 marzo 2018 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana s’ha acabat la primera edició del curs d’alfabetització ‘Lletres per tothom’, organitzat per l’àmbit de Dinamització Comunitària i Cohesió Social de la Regidoria de Benestar Social.

Un grup de 25 dones d’origen marroquí, amb edats compreses entre els 25 i els 50 anys, han completat el curs. 

El curs estava dirigit a homes i dones de qualsevol nacionalitat. Va començar el 13 de novembre de l’any passat i, en total, l’alumnat ha fet 60 hores de classe. 

És una iniciativa que s’emmarca en les actuacions del servei de primera acollida que l’Ajuntament de Reus ofereix a les persones nouvingudes. Aquest programa té com a objectiu promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades a través del coneixement de les llengües oficials, el funcionament de la societat d’acollida i el seu marc jurídic i laboral. 

Segon curs el 2018

La regidora de Benestar Social, Montserrat Viella, ha anunciat que «aquest 2018 hi haurà una segona edició del curs ‘Lletres per tothom’». Diu Vilella que «hi ha hagut llista d’espera i força gent interessada, la qual cosa mostra l’interès de moltes persones per integrar-se en la ciutat. Per això, volem facilitar la seva acollida».

La segona edició del curs està previst que comenci durant el mes d’abril. En aquest cas, durarà 90 hores. I és que durant el curs d’aquests mesos s’ha detectat la necessitat d’ampliar el nombre de sessions. 

La majoria de les dones que han participat en el curs ho han fet prèviament en un altre projecte anomenat ‘Paraules de dones’, que facilita la interacció entre les dones nouvingudes per tal d’establir vincles i un primer contacte amb la llengua catalana. Es tracta d’un nivell previ a l’alfabetització.

La voluntat és que totes elles tinguin autonomia en l’àmbit en el qual es mouen i puguin participar activament de la vida social de la ciutat. Que puguin integrar-se sense que la llengua sigui un obstacle. 

La majoria d’alumnes han mostrat molt d’interès i han assistit a totes les classes. El que denota també la seva implicació en aprendre les llengües oficials del país. 

El curs ha estat finançat per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

Comentarios
Multimedia Diari