Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Queixes a l'Albiol per les destrosses dels motoristes als camins rurals

L'Ajuntament ultima una ordenança per regular la circulació rodada pels 38 camins i senders públics que té el municipi.

Francesc Gras

Whatsapp
Imatge del quad que es va estimbar d’un camí i va aterrar a dins d’una de les finques rústiques que es troben al terme municipal de l’Albiol.  FOTO: Cedida

Imatge del quad que es va estimbar d’un camí i va aterrar a dins d’una de les finques rústiques que es troben al terme municipal de l’Albiol. FOTO: Cedida

Veïns, excursionistes i propietaris de finques que es troben en camins rurals del terme municipal de l’Albiol estan farts de conviure amb el pas incontrolat de motos i quads.

Sobretot, focalitzats els caps de setmana. Tots ells denuncien el gran impacte acústic i les destrosses que provoquen els motoristes pel seu comportament incívic. Segons expliquen, circulen a gran velocitat i sense respectar el medi rural.

A més a més, un fet ocorregut la setmana passada va estar a punt de provocar un greu accident. Un veí del camí de Garramell va veure com un quad s’estimbava i aterrava dins de la seva finca.

Es vol controlar el pas de les motos pels camins aptes. FOTO: A. González

Aquesta problemàtica va arribar fa temps a l’Ajuntament de l’Albiol. La seva alcaldessa, Lídia Guerrero, comparteix les seves preocupacions i fa temps que treballa per trobar-hi una solució. De fet, el consistori ja té quasi enllestida una nova ordenança, que haurà d’aprovar-se i publicar-se al BOPT, per regular la circulació rodada pels 38 camins i senders públics que rodegen tot el seu terme municipal. 

El pas de vehicles motoritzats per vies de menys de 4 metres i a més de 20 km/h està prohibit 

«El pas de motos i quads s’ha massificat molt els darrers anys i no podem continuar igual. El medi rural és el màxim tresor que tenim i l’hem de preservar», assegura Guerrero, que preveu aplicar una sèrie de mesures per controlar-ho.

Aquestes mesures passarien perquè el pas per aquests camins i senders requerissin una autorització i que, en cas de considerar-ho necessari, es limités el seu pas en dies concrets.

A més a més, des d’aquest municipi del Baix Camp recorden que, segons la llei actual, la circulació rodada ja està prohibida en tots els camins i senders de menys de 4 metres (la gran majoria dels que té el poble) i que no es pot circular a més de 20 km/h. Amb la nova ordenança, les infraccions seran considerades greus i molt greus i podrien comportar sancions econòmiques de fins a 3.000 €. 

La majoria de camins no arriben als 4 metres d’amplada. FOTO: A. González

Cal mencionar que la legislació preveu excepcions en el cas d’equips d’emergència i de seguretat, residents, propietaris de finques rústiques i treballadors agrícoles. També s’està valorant la possibilitat d’instal·lar senyals verticals o d’organitzar batudes de conscienciació com a mesures dissuasòries. 

«Tothom és benvingut a l’Albiol però amb respecte», declara l’alcaldessa del municipi. Ella mateixa també subratlla que, en aquests moments, estan treballant per seguir potenciant el turisme rural, la natura i les excursions. 

Millorar la seguretat

La problemàtica que pateix L’Albiol no és única a la comarca del Baix Camp. Des d’altres pobles apunten que seria necessari que els agents rurals intensifiquessin les feines de control per fer complir la normativa i que no se circuli per vials naturals no aptes.

L’alcalde de L’Argentera, Lluís M. Castellví, deixa clar que tots els pobles tenen un problema similar. En el seu cas, explica que va indicar diferents camins per evitar el pas de vehicles amb motor però que els senyals van desaparèixer.

«Tothom té dret a sortir per la muntanya ja sigui per afició o diversió, però hi ha comportaments que no es poden acceptar i que són perillosos per la gent que va d’excursió o amb bici», exposa.

En una ocasió, subratlla l’alcalde de L’Argentera, va organitzar una reunió per mirar de posar d’acord a tots els actors implicats i explica que no se’n va sortir. Per acabar, també recorda que el manteniment i la conservació dels camins i senders municipals van a càrrec dels ajuntaments.

D’altra banda, cal destacar que ara fa uns dies es van donar a conèixer els plans d’ocupació comarcals que impulsa la Diputació de Tarragona per tal de dinamitzar el mercat laboral de la demarcació i ajudar els municipis.

En el cas del Baix Camp, les persones contractes preveuen realitzar tasques de manteniment a la xarxa de camins senyalitzada turísticament pel Consell Comarcal del Baix Camp. A més a més, també es treballarà en el desbrossament de camins de 26 municipis de la comarca, millorant-ne la seguretat, i facilitant el pas dels senderistes, la prevenció d’incendis i el manteniment de la senyalització.

Temas

Comentarios

Lea También