Quim Torra inaugurarà la 24a Fira del Vi de Falset

23 abril 2019 08:25 | Actualizado a 23 abril 2019 21:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 83, fins a vuit més que en l’edició de 2018. 

L’acte d’inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte 4 de maig a partir de les dotze del migdia al teatre de l’Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d’homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca. Entre d’altres, els homenatjats d’aquest any seran: el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant; Clos Galena; el Celler de Capçanes; Cellers Joan d’Anguera; la revista nord-americana Wine advocate i Enric Calvo (a títol pòstum), com a fundador de PIMEC Priorat i treballador infatigable en pro del teixit econòmico-social de la comarca.

«Des de fa 24 anys, la Fira sempre ha estat un testimoni del que ha anat passant en el sector vitivinícola a la comarca i és un bon moment per a reconèixer públicament la gran feina que han fet algunes persones i institucions i que ens han dut om ara som», explica l’alcalde de Falset, Jaume Domènech.

Tot i que l’acte institucional d’inauguració sigui dissabte, la Fira tornarà a obrir al públic el divendres a la tarda, 3 de maig, amb la qual cosa ,ja serà possible degustar vins a peu de carrer a partir de les 18 hores. Aquell mateix vespre, a les 20.30 hores, s’ha previst un concert de Pep Sala, que va ser ànima dels mítics Sau junt a Carles Sabaté. El concert tindrà lloc a l’escenari de la Fira, i serà el punt de partida del certamen i d’un nodrit calendari d’activitats culturals, entre les quals hi ha els concerts de Quimi Portet, Tarraco Surfers, Animals, Terra ferma i Espaldamaceta. 

Els estands de Fira del Vi de Falset estaran oberts divendres a partir de les 18 h i dissabte i diumenge, de les onze del matí a les nou de la nit. Pel que fa als 83 cellers inscrits, un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. 

Comentarios
Multimedia Diari