Más de Reus

Quim Torra inaugurarà la 24a Fira del Vi de Falset

Diari de Tarragona

Whatsapp
Quim Torra inaugurarà la 24a Fira del Vi de Falset

Quim Torra inaugurarà la 24a Fira del Vi de Falset

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 83, fins a vuit més que en l’edició de 2018. 

L’acte d’inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte 4 de maig a partir de les dotze del migdia al teatre de l’Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d’homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca. Entre d’altres, els homenatjats d’aquest any seran: el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant; Clos Galena; el Celler de Capçanes; Cellers Joan d’Anguera; la revista nord-americana Wine advocate i Enric Calvo (a títol pòstum), com a fundador de PIMEC Priorat i treballador infatigable en pro del teixit econòmico-social de la comarca.

«Des de fa 24 anys, la Fira sempre ha estat un testimoni del que ha anat passant en el sector vitivinícola a la comarca i és un bon moment per a reconèixer públicament la gran feina que han fet algunes persones i institucions i que ens han dut om ara som», explica l’alcalde de Falset, Jaume Domènech.

Tot i que l’acte institucional d’inauguració sigui dissabte, la Fira tornarà a obrir al públic el divendres a la tarda, 3 de maig, amb la qual cosa ,ja serà possible degustar vins a peu de carrer a partir de les 18 hores. Aquell mateix vespre, a les 20.30 hores, s’ha previst un concert de Pep Sala, que va ser ànima dels mítics Sau junt a Carles Sabaté. El concert tindrà lloc a l’escenari de la Fira, i serà el punt de partida del certamen i d’un nodrit calendari d’activitats culturals, entre les quals hi ha els concerts de Quimi Portet, Tarraco Surfers, Animals, Terra ferma i Espaldamaceta. 

Els estands de Fira del Vi de Falset estaran oberts divendres a partir de les 18 h i dissabte i diumenge, de les onze del matí a les nou de la nit. Pel que fa als 83 cellers inscrits, un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. 

Temas

  • Diari de Reus

Comentarios

Lea También