Rebaixes ‘fluixes’ però creatives

Les botigues de moda registren més compres amb motiu de les festes de Nadal que no pas en les rebaixes. Per això, pensen estratègies per cridar l’atenció

16 enero 2018 09:31 | Actualizado a 16 enero 2018 20:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És temps de rebaixes, de sortir a la recerca de la peça de roba més assequible. Caprici o necessitat? Segons la finalitat de la compra, el procés de recerca i adquisició pot canviar. Segons Maria del Prado Rodríguez, juntament amb Sonia, de la botiga Luz Mariel del carrer Llovera, expliquen que «en el nostre cas, les compres en època de rebaixes han estat les més fluixes dels últims deu anys». 

Tenen experiència en el ritme de compra d’aquest carrer en particular i parlen amb coneixement de causa. «Nosaltres ens dediquem a un públic femení específic que ocupa des de noies d’uns 30 anys fins als 40 i pujant. Això ens deixa un bon pastís, no ens podem queixar. Malgrat tot, es nota que el volum de gent puja més en temporada de festes. Exactament aquell moment en el qual es busquen els vestits de cap d’any», detallen les botigueres.

Quan hi ha baixada de preus, els negocis aposten per fer fàcil la tria al client

Els seus descomptes es troben entre el 20, 30, 40 i 50% i l’espectre de peces engloba jaquetes, pantalons i jerseis, entre molts altres complements. «L’estil del nostre negoci és més aviat casual i de baix cost. No obstant això, el factor moda el segueixen moltes dones i és un al·licient que ajuda», apunten. I és cert. 

Des de la botiga de roba Luz Mariel fan esment que l’abric de pèl  de diferents colors ha esdevingut un dels reclams de més èxit per aquestes festes. Veure que la tendència ha anat a l’alça, i que cada cop el porta més gent, revifa la seva compra. A hores d’ara, s’hi poden trobar amb un 20% de descompte i un preu final d’entre 30 i 40 euros. De fet, a l’entrada de la botiga ja els col·loquen ben visibles perquè se’ls vegi millor. «En temporada de rebaixes, moltes clientes s’esperen que els preus baixin i tenir els articles a la vista o anant canviant el maniquí és clau per atraure l’atenció de la gent. S’ha de ser creatiu», revelen. 

Agrupar per famílies

Des de l’establiment de moda i complements Only Premium Distribuitor, l’encarregada Mar Núñez, parla del seguiment d’estratègies per trobar millor les peces de roba. «En el nostre cas, en arribar temporada de descomptes volem que el client entri i ja ho trobi tot fàcilment», diu. A tota la botiga hi ha articles rebaixats a partir del 50%. Per això, «agrupem per famílies la roba», és a dir, els pantalons han d’anar a la zona dels seus homòlegs. «Amb la qual cosa, qui compri per necessitat –o no– anirà directament al lloc indicat, trobarà el producte rebaixat i només haurà de triar quin és l’estil que li agrada més o què li escau», matisa l’encarregada d’Only Premium Distribuitor. Allà es poden trobar sabates des de 15, 99 euros, camises estampades des de 17,99 i jaquetes des de 31.

Un dels dubtes que esmenta Núñez com a «habitual en els clients» a l’hora de comprar un article amb un descompte aplicat, és saber quin serà el seu preu final. «Nosaltres l’indiquem a l’etiqueta directament. Moltes persones acostumen a preguntar-ho, perquè volen saber a l’instant quant es poden gastar. Si els preus agraden, potser voldran adquirir la peça. Si s’han de posar a fer càlculs, potser perden l’interès», detalla. 

Pel que fa al balanç de com estan anant les rebaixes, explica que «estan sent una mica descafeïnades. En època de festes acostuma a passar això. La gent ha gastat els diners en regals i ara, si no va buscant quelcom per necessitat,  acostuma a mirar més i gastar menys». La compra per impuls també es dóna en plena baixada de preus i, l’aparició de roba de nova temporada suposa tota una temptació. «Jo vaig passant per les botigues de tant en tant i vaig mirant com s’abaixen els preus de la roba que m’agrada. Quan veig que comprar-ho surt a compte, ho faig. Si no, m’ho treuen de les mans», diu l’Anna, una compradora en ple carrer carregada de bosses.

Classificació per colors

Més positius es mostren al comerç de moda i complements Somsis del Raval de Santa Anna. «Nosaltres considerem que hem tingut una molt bona campanya de Nadal. Les darreres setmanes de desembre van ser molt profitoses. Ara ens queden unes quantes de rebaixes i cal concentrar-se tant en el que encara ens queda de gènere com en totes les novetats que arriben», puntualitzen.

Els seus descomptes voregen el 20% i en alguns casos específics el 50%. En aquest últim cas, tenen molt d’èxit els mocadors. «Nosaltres ens hem fixat que aquest hivern també es porten molt els jerseis de punt. S’ha convertit en una tendència molt repetida que a més arriba a ser funcional en temps com aquests de tant de fred», afegeixen des de la botiga. El seu perfil de clienta són dones d’entre 30 i 60 anys i la disposició de la botiga va en funció de colors per a una millor recerca.

Comentarios
Multimedia Diari