Recollida de taps de plàstic contra la distròfia muscular a Reus

En benefici de la Fundació Noelia

19 mayo 2017 17:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La distròfia muscular congènita és una d’aquelles malalties que es coneixen com a minoritàries i que pateix el Roger, un alumne de l’Institut Escola Pi del Burgar. Precisament, des d’aquest centre educatiu han iniciat una campanya per tal de recaptar fons a favor de la recerca científica en aquest camp. Aquesta consisteix en una recollida de taps de plàstic en la qual també s’hi ha afegit l’Ajuntament de Reus i que es realitza en col·laboració amb la Fundación Noelia, dedicada a la lluita contra aquesta malaltia.

La Noelia Canela, presidenta de la fundació que porta el seu nom i mare del Roger, va agrair ahir la col·laboració tant de l’institut-escola com del consistori i va recordar que totes les ajudes són benvingudes i necessàries per continuar investigant les causes de la malaltia que pateix el Roger. A la pàgina web de la fundació (fundacionoelia.org) s’hi troben els diferents punts de recollida de taps de plàstic, ja que l’objectiu és que la iniciativa s’estengui per tota la ciutat.

Per la seva banda, la participació de l’Ajuntament ha tingut dos vessants ben diferents. La primera ha estat a través de la regidoria d’Ensenyament que ha fet arribar a totes les escoles de Reus el missatge d’ajuda perquè participin de la campanya. La resposta, segons va explicar la regidora Dolors Sardà, ha estat molt positiva i massiva des del primer moment.

D’altra banda, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, va explicar que quan va rebre la trucada sol·licitant la seva ajuda per la campanya es va posar a treballar immediatament per aconseguir la implicació dels diferents clubs i entitats esportives de la ciutat per tal que amplifiquessin la repercussió de la iniciativa. Així doncs, totes elles recolliran els taps de plàstic que utilitzen quan disputen alguna competició esportiva i els faran arribar al Pavelló Olímpic. «Tot el que podem fer pel Roger i per aportar la nostra ajuda en la investigació d’aquesta malaltia és poc», va finalitzar ahir el mateix Cervera.

Comentarios
Multimedia Diari