Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Recorreguts de pes i esforç

La Fira de l’Avellana de Riudoms arriba a la seva cloenda amb un gran èxit de públic  i la Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes com a tret identitari 

Cristina Valls

Whatsapp
La Cursa de Portadors de Sacs ha estat el principal reclam de la Fira de Riudoms. Foto: Alba Mariné.

La Cursa de Portadors de Sacs ha estat el principal reclam de la Fira de Riudoms. Foto: Alba Mariné.

Riudoms ha acollit aquest diumenge la seva jornada de cloenda en el marc de la seva Fira de l’Avellana i la dedicada a Sant Llorenç amb un recinte firal ple a vessar. Entre els reclams més exitosos, hi ha hagut l’exposició de tractors, que enguany s’ha distingit com a novetat, i la qual ha atret més d’un pagès nostàlgic per fer fotos. Juntament amb això, tampoc no s'han quedat enrere els més de cent expositors variats amb la representació dels diferents sectors productors –com és el cas de l’alimentació, l’automoció, la jardineria i l’artesania–. Hi ha hagut racons centrats en l’alimentació i els refrigeris, una zona d’entreteniments per als més menuts i obsequis de tota mena. 


En la seva 37 a edició, la cita s'ha lluït també en l’àmbit estètic, ja que la vila ha estat engalanada amb flors a la zona propera a l’església i les dosis de solidaritat no s'han quedat enrere amb la presència de l’autobús del Banc de Sang. Amb tot, el dia ha estat encapçalat per la segona Trobada de Tartanes, la qual ha tingut lloc al recinte firal i on alguns dels visitants han aprofitat per poder fer un tomb. Molts infants, però, han preferit fer-lo a sobre d’un dels ponis de la zona de jocs. 

Els més de centenar d'expositors van acollir tots els sectors productors. Foto: Alba Mariné. 


L’esdeveniment, però, ha tingut com a principal reclam la Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes, la qual representa la definitiva de tres que es duen a terme durant els mesos de juliol i agost a la capital del Baix Camp, Valls i Riudoms. Aquesta darrera, doncs, té un significat de pes. En aquesta edició, ha quedat guanyador en el marc de la classificació  combinada Jordi Serra. A la carrera que s'ha dut a terme aquest diumenge, ha fert gala de la seva gran preparació, ja que ha completat el seu recorregut amb un temps de 6,06 minuts. La segona posició ha estat per a Carles Guillemat amb un temps de 6,35 minuts i en el tercer lloc ha quedat Xavier Boix, amb 6,56 minuts. La combinada de la Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes ha estat força desigual, ja que a Jordi Serra l'ha separat de la resta un rècord de 600 punts en detriment dels aconseguits per Guillemat (470) i Boix (450).

El guanyador de la cursa combinada va ser Jordi Serra, qui a la carrera va assolir un record de 6,06 minuts


En el cas de la categoria femenina, han participart quatre dones i la classificació ha estat encapçalada per Susanna Dolcet amb un temps final de 7,18 minuts. Aquesta participant ha demostrat molta sort, ja que va guanyar també a l’edició passada en la mateixa posició. En segon lloc ha quedat Laura Pallejà amb un temps de 7,44 minuts i, amb una mica més (8,15 minuts), ha quedat Laura Olivé. Per últim, en la darrera posició, amb un temps de 9,22 minuts, ha quedat Olga Martínez.

Comentarios

Lea También