Recuperació política i festiva

Reus guanya influència política amb dues conselleres reusenques per primera vegada i recobra presencialitat per Sant Pere

31 mayo 2021 09:20 | Actualizado a 31 mayo 2021 09:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa cinc anys escrivia sobre el nomenament de la reusenca Meritxell Ruiz com a consellera d’Ensenyament. L’article feia èmfasi en la recuperació del pes polític de Reus, que llavors també sumava dos càrrecs més com a diputats al Parlament de Catalunya. La situació, però, va durar ben poc. Un any després (a només tres mesos de la celebració del Referèndum de l’1-Octubre) Ruiz deixava la conselleria. 

Des de llavors, la ciutat no havia tingut cap càrrec similar fins a la setmana passada. I per partida doble i de forma inèdita. Lourdes Ciuró, com a consellera de Justícia; i Tània Verge, al capdavant de la nova cartera de Feminismes i Igualtat, amplien la nòmina de reusencs que han liderat alguna conselleria. Abans d’elles tres, només el metge Josep Laporte, també a Ensenyament, i Albert Vilalta, a Medi Ambient, durant els anys 90 havien estat consellers. Dues figures, per cert, que van acollir un gran pes polític i social.

A diferència de Meritxell Ruiz, qui sí ha desenvolupat una interessant tasca política a la capital del Baix Camp, tant Lourdes Ciuró com Tània Verge ben poca vinculació han mantingut en l’àmbit   professional. Aquesta informació resulta destacada per fer càbales sobre si les necessitats de la ciutat, i de la resta del territori, estaran més present en l’agenda política catalana. Confiem que sí, sobretot pel que fa a les carteres que dirigeixen. Fet, d’altra banda, que seria exigible després d’anys de passar força inadvertits pels pressupostos de la Generalitat. I això que la ‘carta als reis’ porta les darreres legislatures en la mateixa direcció. 

Em refereixo, per exemple, a la reclamació de més inversió en infraestructures i comunicacions o en el camp turístic on, per cert, encara segueix existint la gran incògnita de què succeirà amb el projecte de HardRock, que va camí d’enquistar-se. Amb totes aquestes, a més a més, ara s’hi sumen les urgències que ha deixat la pandèmia i que afecten a tots els municipis per igual. 

La festa avança

Deixant de banda la política, aquesta setmana també hem començat a posar negre sobre blanc a un dels esdeveniments de més intensitat a la ciutat. Es tracta de la festa de Sant Pere, que enguany continua escapçada pels efectes de la Covid. Després del tsunami que es va generar l’any passat pel fet de no tirar cap Tronada, enguany sembla que la seva nova absència no ha aixecat ja tantes susceptibilitats. De fet, en la roda de premsa de presentació del cartell no va ser nomenada en cap moment. 

No obstant això, en l’edició actual sí que hi hauran canvis en la línia d’ampliar la presencialitat en diferents actes. El més rellevant serà el referent al ‘Carrer de la Festa’ que permetrà veure desfilar el Seguici Festiu en una gran carpa amb capacitat, si no es produeixen canvis futurs, d’un miler de persones. Esperem doncs que a la tercera sigui la vençuda i l’any vinent es pugui celebrar Sant Pere amb tota la seva plenitud.
 

Comentarios
Multimedia Diari