Recuperen els goigs de Sant Josep Obrer després de 14 anys

La parròquia va celebrar ahir l’efemèride i els assistents van cantar les composicions religioses 

02 mayo 2018 06:16 | Actualizado a 02 mayo 2018 06:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La parròquia de Sant Josep Obrer de Reus va celebrar ahir dimarts la festa del patró dels treballadors, una data que va coincidir amb el Dia Mundial del Treball. L’acte va acollir la recuperació dels goigs de Sant Josep Obrer, els quals han estat 14 anys sense escoltar-se i a partir d’ara seran presents al repertori musical de la parròquia.

Aquestes composicions poètiques de caràcter religiós i popular van ser trobades al despatx pel diaca i encarregat parroquial de Sant Josep Obrer, Estanis Figuerola, mentre s’organitzaven els preparatius del primer de maig. «Vam contactar amb l’autor, Joan Solé i Tutusaus, i vam assajar. Feia molt que no es practicaven», va recordar Figuerola. Per si de cas, ahir hi va haver al temple entre set i vuit voluntaris amb les composicions apreses per cantar-les i així animar els assistents a sumar-s’hi. De fet, es van repartir fulls amb les lletres. L’acollida de la trobada va ser d’un centenar llarg de persones, les quals van arribar d’allò més puntuals per veure l’entrada solemne dels religiosos. 

Entre els assistents a  la trobada hi van ser membres de la Fraternitat de Diaques amb mossèn Raimon, mossèn Josep Manel, mossèn Javier, mossèn Miquel,  mossèn Bernard i el mateix Figuerola; el rector de Cunit i de la tinença de Segur de Calafell, mossèn Enric Mateu; el rector de l’església Sant Joan Baptista i consiliari de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, mossèn Pere Dalmau; el director de la Fundació Josep Pont i Gol, Xavier Sirolla; membres del Consell Pastoral Arxiprestal; representants de la junta d’administració del Santuari de Misericòrdia; les Cambreres del Sant Crist; presidenta i junta de govern de la Germandat de Sant Josep Obrer; representants d’associacions veïnals de Reus i de l’agrupació d’Associacions de Setmana Santa, altres confraries i germandats; Comunitat de les filles de Sant Josep; altres comunitats parroquials, com la Capella de la Sagrada Família del barri Gaudí; la regidora Montserrat Vilella, com a alcaldessa accidental; el president de l’associació veïnal Primer de Maig, Eduardo Navas, i membres de la junta de govern; el president del Casal d’Avis del barri, Pepe Ramos; el mestre compositor Joan Solé i Tutusaus; l’autor de la il·lustració dels goigs, Anton Lluís Rull; i, veïns del barri. La celebració va començar amb  agraïments de Figuerola i l’esment de Brais i Iván com a darrers membres batejats.

El mossèn Enric Mateu va presidir l’eucaristia i la directora de la capella de la Sang, Sílvia Virgili, va tocar l’orgue durant tota la missa. L’acte va acabar amb un tast de vermut i una festa.

Comentarios
Multimedia Diari