Reivindicar els assoliments de la dona en el món laboral

El grup reusenc de Les Teixidores torna després d’un temps 
de pausa amb una programació d’activitats de caire feminista

12 marzo 2020 08:20 | Actualizado a 12 marzo 2020 08:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El col·lectiu social Les Teixidores, actiu des de l’any 2014, reprèn l’organització d’activitats després d’una temporada de pausa. Tornen, això sí, amb molta energia i una pila d’idees d’una vintena de dones que forma part de l’agrupació. De moment, ja s’han programat tres activitats: una conversa, una projecció d’un documental i una xerrada. El fil conductor? El feminisme i la visibilització de la dona en el món laboral.

Les Teixidores és un grup informal que va néixer de «la inquietud de dones d’esquerres de Reus, a les quals les interessava (i interessa) la política com a instrument per canviar el món», descriu l’Empar Pont, membre del col·lectiu. La finalitat de programar reunions internes i periòdiques entre elles és «donar l’oportunitat a altres dones de poder aprendre quelcom nou amb actes, així com compartir coneixement. Vam sorgir per fer ressò dels assoliments de dones exitoses que la societat ha de conèixer», afegeix.

A més, volen reivindicar les aportacions de les dones reusenques d’altres generacions. «Volem que tant dones joves com de més grans se n’aprofitin de l’experiència acumulada», completa Pont i Lourdes Camprubí, també adherida a Les Teixidores. La forma de funcionar de tot l’equip és autosuficient, cadascuna amb els seus recursos aporta les claus útils per seguir funcionant. «Hem realitzat actes en els quals s’ha parlat de polítiques de paritat i especialment aquelles que afavoreixin una igualtat de gènere real, perquè el feminisme es construeix cada dia. Tot plegat, ho fem des de diferents punts de vista. Per això, mirem de posar-nos en contacte amb persones especialitzades en l’àmbit, que ens serveixin d’exemple», descriuen des de Les Teixidores.

Les activitats

Les activitats programades pel col·lectiu són les següents: en primer lloc, el Casal de Dones de Reus acollirà dijous 19 de març a les 19 hores la conversa ‘Dones i ciència’, que anirà a càrrec de la vicepresidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya, Sònia Estradé; a la sala d’actes del Casal de les Dones de Reus es projectarà el documental Petons a Robadors el 7 de maig (19h)i inclourà un col·loqui de la cocreadora del documental i doctora en Ciències de la Informació, Anna Clua; per últim, la popular pallassa Pepa Plana explicarà en una xerrada l’11 de juny com va ser fer-se un lloc al sector de l’humor i ho farà als Rentadors del Casal de les Dones de la ciutat.

Tot i que ja en tenen diverses d’idees per seguir ampliant programació, Les Teixidores han volgut fer una tria conscient i acurada de les diferents dones que participen a les activitats. «Tornem amb testimonis importants, de dones de les quals s’ha de parlar. Estradé s’ha mogut en un àmbit força masculí com és el científic; Clua ens parlarà en el col·loqui sobre la quotidianitat de la prostitució, veurem la part més humana i social de les dones que exerceixen aquest ofici; i, acabem amb Pepa Plana, que farà un plantejament útil sobre esdevenir pionera en l’humor, que les dones també poden tenir gràcia», enumeren les integrants de Les Teixidores.

Comentarios
Multimedia Diari