Resolt l'enigma de l'estelada que onejava a l'Ajuntament de Reus

El PP exigeix investigar qui va penjar la gran bandera a la façana consistorial divendres passat. Les imatges mostren que van ser els regidors cupaires Oriol Ciurana i Mariona Quadrada

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal del Partit Popular va enviar aquest dilluns un comunicat per mostrar el seu rebuig pels fets que van tenir lloc el divendres passat a la tarda a la plaça del Mercadal amb la penjada d’una gran estelada a la façana de l’ajuntament de Reus. El portaveu dels populars reusencs, Sebastià Domènech, exposava que «l’edifici consistorial és la casa de tots» i un grup polític no té l’autoritat per «utilitzar per usos partidistes ni l’interior de l’edifici ni l’exterior del mateix». Per aquest motiu, Domènech exigirà a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, «responsabilitats polítiques davant d’aquesta situació».

En aquest sentit, el portaveu popular té intenció de demanar les gravacions de seguretat per conèixer «qui o quines persones van accedir al terrat del consistori municipal, com el protocol de seguretat establert, ja que s’ha vulnerat de forma sistemàtica la garantia de seguretat dins el consistori». Però les imatges de l’acte mostren que els responsables de penjar la gran bandera a la façana consistorial van ser els membres de la CUP Oriol Ciurana i Mariona Quadrada.

En el mateix comunicat, el PP també exposava que la «democràcia és la garantia envers el compliment de la legalitat i no aquestes actituds de desobediència que la única conclusió que se’n desprèn és que no volen assumir que el procés està mort i que la llei és igual per a tots visquem on visquem», finalitzava Domènech.

La concentració del divendres passat a la plaça del Mercadal va estar convocada per la CUP i per diferents entitats sobiranistes en suport a l’alcaldessa cupaire de Berga, Montse Venturós, que havia estat detinguda aquell mateix dia. La detenció, a càrrec dels Mossos d’Esquadra, es va produir després que Venturós es negués a declarar davant dels jutjats per no haver despenjat una estelada de l’ajuntament durant la celebració de les eleccions ni el 27-S ni el 20-D. Les concentracions es van repetir en diferents municipis.

Comentarios
Multimedia Diari