'Reus, Ciutat de la Música' compta amb un pressupost inicial de 350.000 euros

La quantitat està oberta a futures aportacions i l'acte inaugural, 'Reus és música', es realitzarà aquest dissabte 7 d'abril (21h) a la plaça del Mercadal 

03 abril 2018 15:13 | Actualizado a 11 abril 2018 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La música es convertirà en prioritat a la ciutat a partir d'aquest dissabte 7 d'abril a les 21 hores, que és quan s'inaugurarà 'Reus, Ciutat de la Música'. Com ja va passar l'any passat amb 'Reus Capital de la Cultura Catalana 2017', la plaça del Mercadal tornarà a esdevenir l'escenari. Amb l'espectacle multidisciplinar 'Reus és música' es donarà el tret de sortida al gran esdeveniment, el qual segons han anunciat aquest dimarts el batlle de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ja ve carregat "amb més de 70 propostes innovadores".

L'acte de presentació, dirigit per Abert Galcerà, serà un recorregut per l'història de la música i hi participaran prop d'unes 200 persones entre les quals hi haurà ballarins, actors i cantants, tant professionals com 'amateurs'. Pel que fa a l'àmbit musical, hi haurà música clàssica, antiga i  flamenc, entre altres. "El nostre objectiu és adequar-nos a tots els gustos", han detallat.

Actes com el FAR, Vermusic o el Cicle de Música als barris tindran continuïtat

La Ciutat de la Música, a més, disposarà d'un pressupost extraordinari: a més dels 175.000 euros previstos per l'Ajuntament, la Diputació hi contribuirà amb 150.000 euros i Vermuts Miró s'ha compromès a donar 25.000 euros. Tot i que per ara en són 350.000 euros en total, des del govern esperen incrementar les aportacions econòmiques.  

Actes consolidats i innovadors

Amb la vocació de continuïtat d'un dels eixos nascuts de la Capitalitat Cultural de l'any passat, la música matindrà actes ja coneguts com el Festival de les Arts de Reus (FAR), que es durà a terme del 30 de juny al 14 de juliol; el Festival de Blues i Jazz, del 13 al 15 de juliol; i el Cicle de Música als Barris, entre juny i setembre.  Per part de la Diputació de Tarragona, el Cicle de Música als Terrats també tindrà continuïtat. Segons ha aclarit el president de la Diputació, Josep Poblet, "més endavant se sabran més detalls".  

En l'any de la música, es pretén donar valor a la trajectòria de diferents artistes i revifar la mateixa disciplina

Pel que fa a algunes de les noves propostes, a l 'Concurs Nacional  de Roses del Centre de Lectura d'enguany se li afegirà música, com també a la Nit dels Museus i el Patrimoni. La regidora Caelles també ha parlat de què es mirarà de consolidar un espai de carrer on s'acullin  diferents artistes locals i  d'arreu. "Seria una plataforma per a artistes que ja funciona a Barcelona i que pretén impulsar la trajectòria de les noves fornades de talents, els quals podran tenir un altaveu. Encara, hem de mirar, però, les normatives d'utilització d'espai públic", ha esmentat la regidora. A tot això, Pellicer ha afegit que també s'espera "un gran espectacle per Barraques per celebrar l'any de la música".

El Cicle de 'Divendres Musicals' serà una altra de les iniciatives que es posaran en marxa amb motiu de 'Reus, Ciutat de la Música'. Es durà a terme entre abril i maig a tres places de Reus i la finalitat és omplir la capital del Baix Camp de música.

El projecte agermanarà diferents regidories com la de Joventut i Ensenyament

Els objectius de 'Reus, Ciutat de la Música' són posar en valor la disciplina i donar a conèixer a artistes, grups i projectes musicals però Pellicer va voler anar més enllà: "Pretenem crear un segell que tingui continuïtat i que en el futur serveixi a altres ciutats i pobles de pretext per revifar la música. Esperem que tingui relleu". D'altra banda, el projecte també agermanarà altrs regidories com ara la d'Ensenyament, Joventut, Benestar Social, Participació o Projecció de Ciutat, ja que enguany també se celebra l'Any del Turisme.  

La Taula d'Experts, encarregada de definir el programa, es va reunir el passat 20 de març per parlar sobre els diversos actes que es poden anar afegint a 'Reus, Ciutat de la Música'. La comissió està formada per 21 membres, els quals ja van participar a Reus Capital de la Cultura. Entre els entesos que conformen l'equip hi ha artistes, músics, particulars i membres d'entitats de la ciutat.  

Per consultar totes les novetats, els interessats ja poden consultar el web de 'Reus, Ciutat de la Música' a www.ciutatdelamusica.reus.cat

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari