Reus: La Verònica conclou els actes del 70è aniversari

RELIGIÓ. La confraria va acabar de celebrar l’efemèride amb una missa solemne al Santuari de Misericòrdia el cap de setmana passat

26 octubre 2019 09:10 | Actualizado a 26 octubre 2019 19:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarannà innovador, gran presència femenina i vocació de rejoveniment. Aquestes són algunes característiques de la confraria de La Verònica, la qual ha conclòs fa uns dies els actes de celebració del 70è aniversari. La majoria d’activitats es van concentrar a la Setmana Santa d’enguany. Van acabar de commemorar l’efemèride amb la celebració d’una missa solemne al Santuari de Misericòrdia de Reus diumenge passat, dia 20 d’octubre. L’acte va estar amenitzat per l’Schola Gregoriana, l’organista Josep Enric Peris i la soprano Silvia Virgili Guinovar. La cerimònia va realitzar-se en honor a Sant Antoni Maria Claret i Clarà i va estar conduïda per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell. L’esdeveniment també va tenir un rerefons solidari, ja que tots els beneficis aconseguits durant la seva realització van ser destinats al projecte Dàlits de les Missions Claretianes per obrir un centre educatiu a la Índia.

Un altre acte recent en el qual la confraria també hi ha pres part recentment ha estat el d’aquest dijous passat, en el marc de la festivitat de Sant Antoni Maria Claret i Clarà, en el qual el mossèn Rafael Serra va pronunciar la conferència ‘Sant Antoni Maria Claret, una vida teixida d’amor’ a la Parròquia de Sant Joan Baptista de la ciutat. El mossèn Pere Dalmau es va encarregar del salm i magníficat. La cita va incloure una pregària conjunta i una ofrena floral per part de la confraria de La Verònica a la relíquia de Sant Antoni Maria Claret i Clarà.

El punt i final de la celebració de la trajectòria ha servit perquè la junta directiva de la Confraria faci una valoració interna. El seu president, l’Aleix Vall, assegura que la dinamització ha estat garantida i que «la celebració ha estat un impuls per a l’entitat, la valoració és excel·lent i hem fet pinya», precisa.

Participació i devoció

«Hem organitzat actes multitudinaris i el cert és que aquesta fita ha suposat feina i esforç, és útil per preguntar-nos en quin punt ens trobem. A la Congregació hi ha 50 membres i s’han fet paleses la participació i la devoció en cadascuna de les activitats que hem anat duent a terme», reconeix Vall.

Un altre pilar clau de la Confraria és la banda de La Verònica, amb 50 músics al capdavant, la melodia musical de dona suport a tota sortida. «Amb prop d’un centenar de persones en total, hem aconseguit treballar per garantir un relleu generacional, s’ha posat en valor el paper de la dona, ja que la majoria de membres ho són, i hem pogut modernitzar l’agrupació tot afegint gent jove. Fusionem l’essència de la Confraria amb els nous temps», diu. La confraria de La Verònica ha posat en marxa un nou projecte social, integrador i transversal, que «pretén posar de relleu la confraria en totes les seves vessants, no tan sols en la participació en els actes penitencials, sinó també en l’aspecte més caritatiu envers el proïsme i les necessitats d’avui en dia».

Comentarios
Multimedia Diari