Reus: Viatjar a través d’aquarel·les

El llibre ‘Dibuixant Reus’ és un itinerari visual per la ciutat a través de prop de 300 il·lustracions

12 octubre 2017 16:50 | Actualizado a 12 octubre 2017 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb un pinzell sempre a les mans. La Teresa Llorach és de Reus i se’n sent orgullosa. «La idea d’aquest conjunt de dibuixos parteix d’un sentiment. Un sentiment que, ben mirat, és ben comú, i que tanmateix sembla que de vegades costa d’expressar: el sentiment d’estimació cap a la nostra ciutat». Amb aquestes paraules la Teresa Llorach dóna la benvinguda als lectors del llibre Dibuixant Reus (Cossetània Edicions). 

Un sentiment d’estima que l’ha portat a fer realitat l’obra juntament amb el reusenc Eduard López i l’Elisabeth Tort, autora del disseny i maquetació del llibre. «La meva feina és totalment diferent, però des de sempre he pintat. Vaig formar-me primer a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i després a Barcelona», explica l’artista. Molts dels dibuixos i aquarel·les no havien vist la llum fins ara perquè, segons la creadora, «sempre les havia regalat a amics i coneguts». 

El llibre es presenta com un ‘carnet de viatge’. La Teresa Llorach és sincera. «No és una idea original, perquè de llibres de dibuixos d’altres ciutats ja n’existeixen. En un viatge a França fa deu anys ja vaig veure aquest tipus de llibre i París, Roma o els barris de Barcelona tenen el seu propi exemplar», explica. 

Llavors va creure en la possibilitat d’exportar la idea a Reus. Confessa que va pensar que «si es podia fer, molt bé i, si no, tindria molts més dibuixos de la ciutat». Fins aleshores ja havia acumulat una vuitantena de dibuixos a casa. Al llibre n’apareixen prop de 300, però obres d’art en té 400. En el camí de creació moltes obres s’han quedat al calaix. 

A poc a poc la iniciativa es va fer realitat. L’Eduard López és qui ha posat la lletra a aquesta composició artística. És el narrador que permet al lector recórrer la plaça del Mercadal, perdre’s pel nucli antic de Reus o observar els detalls d’edificis modernistes com la Casa Navàs. «En aquest tipus de llibres el text simula com un mateix apunt de l’artista o comentaris que li suscita allò que està veient», explica l’Eduard i afegeix que «hem donat les pinzellades oportunes per reflectir la vida quotidiana a Reus».

El projecte no ha estat exempt de dificultats. Trobar el finançament necessari ha estat una dificultat afegida que els artífexs del llibre han superat amb l’enginy que requereixen els temps actuals. «Vam iniciar una campanya de micromecenatge. El resultat ha estat una decidida implicació de la ciutadania a més del suport i ajuda de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i les empreses Vermuts Miró i Andreu Pintaluba», detalla la Teresa Llorach. En tot el procés de creació tots dos van tenir una fe cega en el projecte. Dibuixant Reus és una mirada curiosa a una ciutat que té molts racons per descobrir. 

Comentarios
Multimedia Diari