Reus acollirà aquest dissabte el primer festival de rumba catalana

El parc de Mas Iglesias serà la seu de l’acte, el qual començarà a partir de les 19 hores i porta per nom Rumba Reus

13 septiembre 2017 07:39 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital del Baix Camp rebrà una iniciativa cultural nova d’àmbit musical. Es tracta del primer festival de rumba catalana anomenat Rumba Reus. És una aposta que també s’emmarca en la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i que arriba a la ciutat com a acte previ de les festes de Misericòrdia.  

L’acte es durà a terme aquest dissabte, 16 de setembre, a partir de les 19 hores, al parc Mas Iglesias de Reus. El mateix espai també acollirà una altra activitat musical, el Cicle Música als Barris, la qual va ser anunciada fa uns dies i que lidera la Banda Simfònica de Reus. Amb tot, la iniciativa del Cicle de Lectura a les Places, dut a terme per les Biblioteques Municipals, és una altra iniciativa que se suma al paper cultural d’aquest mes de setembre. El Rumba Reus serà presentat pel conegut cantant de boleros Moncho i els assistents podran gaudir d’aquest de manera gratuïta. Després de les introduccions, es duran a terme una sèrie de concerts de les agrupacions Ai, ai ai, Miliu Calabuch –nebot de Peret– i el grup Arrels de Gràcia.  D’aquesta última agrupació, en destaca la figura de Jonathan Giménez.  Aquest grup lidera, de fet, la nova generació rumbera. Es consideren fills de membres d’Estrelles de Gràcia –conjunt predilecte de Gato Pérez– i recullen l’herència de la plaça del Raspall, epicentre gitano gracienc. En el cas dels Ai, ai ai, pretenen mantenir viva la flama rumbera i així incorporar de manera estable la llengua catalana en l’imaginari líric del gènere. Ara, 25 anys després, el grup prepara un disc d’aniversari.

Vocació de continuïtat

El festival és una proposta de l’Associació El Triangle, encapçalada per Israel Batista i inclou la col·laboració de Carles Pitarch, de la productora Juandesafinado Produccions. La finalitat del festival és donar a conèixer i fer gaudir els reusencs de la bellesa de la rumba catalana, coneguda internacionalment gràcies sobretot al cantant i a la figura de Peret. El festival, a més, té vocació de continuïtat.

Comentarios
Multimedia Diari