Más de Reus

Reus acollirà el Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

La trobada aplegarà experts, figures i colles de diversos països europeus

ACN

Whatsapp
Pla general de la regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles, amb els organitzadors del congrés internacional de gegants, davant la figura del Gegant Indi, al carrer de Sant Joan de la ciutat. Imatge del 26 d'abril del 2017.

Pla general de la regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles, amb els organitzadors del congrés internacional de gegants, davant la figura del Gegant Indi, al carrer de Sant Joan de la ciutat. Imatge del 26 d'abril del 2017.

La ciutat de Reus acollirà, del 12 al 15 d’octubre, el Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva ‘Món Gegant’. La trobada pretén ser un punt de debat i reflexió sobre el paper de la imatgeria, el seu context i el seu entorn com a forma d’expressió i celebració col·lectiva en l’àmbit local, nacional i internacional, tot explorant les confluències i les diferències de les diverses tradicions i representacions de les figures gegants d'arreu. Coincidint amb la capitalitat de la Cultura Catalana 2017, aquest acte portarà a Reus els principals experts en la matèria de diversos països europeus, el Japó i els Estats Units, i comptarà amb la participació de figures i colles provinents de països com Bèlgica, França, Itàlia, Àustria o Portugal.

L’esdeveniment s’iniciarà el dia 12 d’octubre i constarà de tres jornades de ponències, estudi i debat sobre la imatgeria festiva, a càrrec d’algunes de les veus més autoritzades i reconegudes del panorama nacional i internacional. Durant el congrés, es faran mostres de figures d’arreu, actuacions i cercaviles per diferents indrets de la ciutat de Reus.

Tots aquests actes serviran per impulsar i per donar més valor al fet geganter a Catalunya, segons ha explicat aquest dimecres l’organització. El territori català gaudeix d’un gran volum de figures, colles i membres que les composen, però no té el prestigi i el reconeixement cultural que tenen altres punts d’Europa, com per exemple Bèlgica.

Més de 4.500 figures a Catalunya 

La Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya està formada per unes 416 entitats geganteres i, en el conjunt del territori català, es coneix l’existència de més de 4.500 figures. L’organització del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva pretén ajudar en l’estudi i la catalogació de la imatgeria, i millorar el prestigi i el reconeixement del món geganter català arreu.

Un cop finalitzat el Congrés Internacional es farà una publicació amb el recull de totes les ponències realitzades, així com les conclusions finals que sorgeixin de les presentacions i taules rodones que se celebraran. Aquest document haurà de servir d’estudi i reflexió sobre les diferents maneres d’entendre la cultura gegantera, a nivell mundial, i de tot allò que l’envolta.

Temas

  • REUS

Lea También