Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus acollirà la primera edició de Canicròs aquest novembre

La nova jornada representa un memorial a la malaurada Alba Chacón, i vol crear consciència vers l'esport i els animals

Isabel Limón

Whatsapp
Alba Chacón era aficionada a diversos esports juntament amb els seus gossos. Foto: Cedida

Alba Chacón era aficionada a diversos esports juntament amb els seus gossos. Foto: Cedida

Enguany, Reus estrena una nova disciplina esportiva amb la celebració del 1r Canicròs de Reus-Memorial Alba Chacón Conejo. L'acte, que se celebra el 24 de novembre, consisteix en una prova esportiva solidària per camins del terme municipal de Reus on els gossos i les persones competeixen en equip, tot fomentant la sensibilització social. Tal com el nom de la diada indica, aquesta iniciativa impulsada pels companys de consistori i familiars de Chacón es tracta d'una manera de retre-li homenatge  després de patir un accident mortal el passat gener. 

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, ha estat qui ha encetat la presentació del 1r Canicròs, subratllant que es pretén promoure "el benestar i la protecció d'animals, la tinença responsable de mascotes, i crear consciència cap a l'apadrinament de gossos". En aquest sentit, els participants realitzaran curses de canicròs, un esport consistent en córrer sobre terra amb el gos lligat a la cintura del corredor i una línia de tir esmorteïda que va fins a l'arnès del gos. Es faran curses adreçades a nens i adults en un tram d'entre 5 i 7 quilòmetres, així com jornades d'iniciació pels qui vulguin conèixer aquesta disciplina. L'actuació cedirà tots els beneficis recopilats entre donatius i col·laboracions a l'Associació Refugi Baix Camp, una entitat amb la qual Chacón es trobava vinculada. 

A banda de la cursa, s'organitzaran activitats alternatives com passejades de mascotes i gossos de la protectora, una exposició de dibuixos de mascotes, xerrades de civisme, col·loquis educatius sobre el benestar dels animals i el seu comportament al carrer, estands de protectores per donar a conèixer la problemàtica de l'abandonament, i la presentació del conte Alba, Fox i Kina al canicròs de Reus, escrit i il·lustrat pels seus amics. També està previst que les persones que no puguin assistir-hi però vulguin aportar un donatiu, puguin fer una aportació solidària amb el Dorsal Solidari 0. El Regidor d'Esports, Josep Cuerba, assegura que "es podrà gaudir d'un temps de diversió i esbarjo amb mascotes", sense deixar d'afegir que "encaixa amb la política d'esport del nou govern". Commogut i agraït, Mario Chacón, el germà de l'Alba, ha expressat gratitud per tenir l'oportunitat de transmetre valors que ella defensava en vida. "Era riallera, i sempre estava de bon humor. Si alguna cosa ens ha perdurat de la seva essència, és la seva passió per l'esport". 

Els detalls del programa, el principi del recorregut i el procediment per inscribir-se, així com les col·laboracions i aportacions, es donaran a conèixer a través del web i xarxes socials de l'Ajuntament i RELLSA quan estigui tancada la programació on s'hi treballa.

Temas

Comentarios

Lea También