Reus acollirà una trobada de persones amb el cognom Toda

Inclourà una recepció al Museu de Reus del Raval de Santa Anna el 5 de novembre, i una visita al castell d'Escornalbou el dia 6.

19 mayo 2017 17:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La celebració de l’Any Toda, que commemora el 75è aniversari de la mort d’Eduard Toda, ha engrescat a un grup de persones que porten aquest cognom per celebrar una trobada el cap de setmana del 5 i 6 de novembre. La cita serà el dissabte 5 amb una recepció de l’Ajuntament de Reus al Museu de Reus Salvador Vilaseca, del Raval de Santa Anna, a les 12 hores. De moment han confirmat la seva assistència els besnéts d’Eduard Toda.

Al dia següent, diumenge 6 de novembre, els participants a la trobada es desplaçaran fins al castell monestir d’Escornalbou, on a les 11 hores podran disfrutar d’una visita guiada. Cal recordar que Eduard Toda va estar molt vinculat a aquest indret ja que va ser el culpable de la seva reconstrucció. Per cloure la jornada tindrà lloc un dinar de germanor a l’Argentera, amb un preu de 25 euros. Les persones interesades es poden inscriure, abans de l’1 de novembre, trucant al telèfon 627 680 570. Vicent Toda, un dels organitzadors de la trobada, explica al Diari que «esperem que sigui un èxit i que siguem força gent amb el cognom Toda. Sabem que a Reus hi han tres famílies i que també tenim a Valls, Torredembarra, Riudoms i Mont-roig».

Homenatge

Vicent Toda també assegura que «volem que aquesta trobada, a més de reunir-nos a tots els que portem aquest cognom, serveixi per retre homenatge i conèixer millor la història d’Eduard Toda i Güell (1855-1941). Un personatge fascinant, diplomàtic, antropòleg, escriptor, historiador, bibliògraf, filantrop català, pioner en egiptologia i redescobridor de l’alguerés».

 

Comentarios
Multimedia Diari