Reus acollirà la primera edició de Canicròs aquest novembre

La nova jornada representa un memorial a la malaurada Alba Chacón, i vol crear consciència vers l'esport i els animals

30 julio 2019 09:38 | Actualizado a 02 agosto 2019 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany, Reus estrena una nova disciplina esportiva amb la celebració del 1r Canicròs de Reus-Memorial Alba Chacón Conejo. L'acte, que se celebra el 24 de novembre, consisteix en una prova esportiva solidària per camins del terme municipal de Reus on els gossos i les persones competeixen en equip, tot fomentant la sensibilització social. Tal com el nom de la diada indica, aquesta iniciativa impulsada pels companys de consistori i familiars de Chacón es tracta d'una manera de retre-li homenatge  després de patir un accident mortal el passat gener. 

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, ha estat qui ha encetat la presentació del 1r Canicròs, subratllant que es pretén promoure "el benestar i la protecció d'animals, la tinença responsable de mascotes, i crear consciència cap a l'apadrinament de gossos". En aquest sentit, els participants realitzaran curses de canicròs, un esport consistent en córrer sobre terra amb el gos lligat a la cintura del corredor i una línia de tir esmorteïda que va fins a l'arnès del gos. Es faran curses adreçades a nens i adults en un tram d'entre 5 i 7 quilòmetres, així com jornades d'iniciació pels qui vulguin conèixer aquesta disciplina. L'actuació cedirà tots els beneficis recopilats entre donatius i col·laboracions a l'Associació Refugi Baix Camp, una entitat amb la qual Chacón es trobava vinculada. 

A banda de la cursa, s'organitzaran activitats alternatives com passejades de mascotes i gossos de la protectora, una exposició de dibuixos de mascotes, xerrades de civisme, col·loquis educatius sobre el benestar dels animals i el seu comportament al carrer, estands de protectores per donar a conèixer la problemàtica de l'abandonament, i la presentació del conte Alba, Fox i Kina al canicròs de Reus, escrit i il·lustrat pels seus amics. També està previst que les persones que no puguin assistir-hi però vulguin aportar un donatiu, puguin fer una aportació solidària amb el Dorsal Solidari 0. El Regidor d'Esports, Josep Cuerba, assegura que "es podrà gaudir d'un temps de diversió i esbarjo amb mascotes", sense deixar d'afegir que "encaixa amb la política d'esport del nou govern". Commogut i agraït, Mario Chacón, el germà de l'Alba, ha expressat gratitud per tenir l'oportunitat de transmetre valors que ella defensava en vida. "Era riallera, i sempre estava de bon humor. Si alguna cosa ens ha perdurat de la seva essència, és la seva passió per l'esport". 

Els detalls del programa, el principi del recorregut i el procediment per inscribir-se, així com les col·laboracions i aportacions, es donaran a conèixer a través del web i xarxes socials de l'Ajuntament i RELLSA quan estigui tancada la programació on s'hi treballa.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari