Reus acomiada Sant Pere amb un solemne ofici amb aforament limitat i tronada aèria

Els actes litúrgics han marcat la recta final de la Festa Major de Reus. S'han fet amb aforament limitat i mesures de seguretat

29 junio 2020 19:23 | Actualizado a 14 julio 2020 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha sigut un Sant Pere extraordinari, però la forta devoció ha deixat imatges pel record, com el ball de lluïment que s'ha improvisat aquest migdia a la plaça del Mercadal o el solemne ofici i Professó a porta tancada i retransmesos per xarxes socials i Canal Reus. Escenes mai vistes, però que s’han fet amb la voluntat de mantenir l’esperit de la festa. 

Els actes religiosos han marcat, aquesta tarda, la recta final d’una Festa Major en la que res ha sigut com era habitual, però en la que el patró s’ha fet sentir amb força.  Amb un públic molt reduït, s'ha iniciat el solemne ofici concelebrat des de la Prioral de Sant Pere. El temple estava a la meitat del seu aforament i els assistents duien mascareta. El que no ha fallat ha sigut la calor, així que els ventalls no han parat d’anar amunt i avall, intentant rascar una mica d’aire fresc. «Hem hagut d’adaptar les nostres vides a la incursió d’una pandèmia inesperada», ha dit l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, qui ha destacat com d’especial era per a ell l’acte d’avui. I és que es tractava del seu primer Sant Pere. «Tal dia com avui de fa un any, estava a Roma per rebre el pali de mans del papa Francesc», ha recordat.

El moment més especial que s'ha viscut a l’interior de la Prioral ha sigut quan s'ha iniciat la Professó per l’interior del temple. Amb molta cura, el bust de Sant Pere ha sigut col·locat sobre una carrossa creada expressament pel dia. Ha recorregut la nau central fins arribar a les portes de la Prioral mentre sonava la marxa de la processó. La imatge s'ha aturat, amb les portes de la Prioral obertes de bat a bat i, just en aquell moment, ha començat a ressonar una tronada aèria llençada des del barri del Carme. Molts dels reusencs que s’havien congregat a la plaça de Sant Pere han recorregut el carrer de l’Abadia fins a la plaça del Teatre, on s'han aturat per gaudir de la mostra pirotècnica. 

Comentarios
Multimedia Diari