Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus aprova la pròrroga de la suspensió de llicències a nous centres de culte

En fixa criteris més restrictius

Redacció

Whatsapp
Reus aprova la pròrroga de la suspensió de llicències a nous centres de culte

Reus aprova la pròrroga de la suspensió de llicències a nous centres de culte

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dilluns, amb 15 vots a favor i 12 en contra, una nova suspensió de l’atorgament de llicències d’edificació de nous centres de culte i d’ampliació dels existents, que siguin definides a partir dels criteris fixats actualment al Pla General d’Ordenació Urbana. A la vegada, el ple ha aprovat de manera inicial, a partir d’una modificació puntual del PGOU, definir uns nous criteris més limitatius per l’atorgament de noves llicències. La suspensió té vigència fins a l’aprovació definitiva dels nous criteris.

La modificació del PGOU proposa introduir en les normes urbanístiques els criteris d’aplicació per a l’edificació i instal·lació de nous centres de culte, ja que el planejament general vigent admet l’ús en totes les qualificacions urbanístiques, sense establir determinacions per a la seva implantació. Les modificacions, que fixen criteris més limitatius, són les següents:

S’elimina l’ús religiós a les zones de ciutat jardí i zones de cases en renglera, a fi de concretar el desenvolupament de l’activitat religiosa en la resta de zonificacions on s’hi permet una major densitat de població.

Es limita la superfície i el nombre d’ocupants per a la implantació de nous centres de culte en àrees urbanes qualificades de nucli històric, zona d’eixamples antics, zona d’illes d’eixample i zona d’ordenacions de volum definit.

Pel que fa a la resta de zona s’estableixen l’obligatorietat de redactar i tramitar un Pla Especial Urbanístic, determinant el tipus d’edificació aïllada, en el cas que la instal·lació tingui una cabuda superior a 200 ocupants. Alhora que s’estableix una separació entre centres de culte de més de 250m.

Pel que fa al Sistema d’Equipaments, es manté l’ús religiós i centres de culte sense restriccions, ja que l’actual planejament vigent determina que l’assignació d’ús de nova implantació s’haurà de fer mitjançant un pla especial o la figura de planejament urbanístic que li correspongui.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También