Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus captura uns 10.000 coloms a l'any

L'Ajuntament instal·la aparells sonors dissuasius a la zona dels passeigs

ACN

Whatsapp
AJUNTAMENT DE REUS - ACN · ID 123183/955759 Un operari col·locant els altaveus que emeten sons per dissuadir els ocells a la zona dels passeigs de Reus. Foto: ACN

AJUNTAMENT DE REUS - ACN · ID 123183/955759 Un operari col·locant els altaveus que emeten sons per dissuadir els ocells a la zona dels passeigs de Reus. Foto: ACN

Cada any a Reus es capturen uns 10.000 ocells, la majoria coloms, amb diversos mecanismes de control que s'apliquen per controlar-ne la població. D'aquest volum de captures, uns 6.700 es fan en gàbies i prop de 3.400 a través de xarxes. Els ocells capturats són principalment coloms, tot i que hi ha altres animals que han proliferat a Reus com tórtores, pardals, estornells i cotorres, segons informen fonts municipals. Aquesta mateixa setmana l'Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema de control de coloms amb aparells dissuasius a la zona dels passeigs, que s'afegeix a d'altres que ja funcionen fa temps i que va ampliar l'any passat per atacar un problema que genera nombroses queixes ciutadanes.

Els aparells s'activen per la tarda i emeten sons aguts per espantar els ocells quan tornen als arbres. L'Ajuntament té vigent un contacte per al servei de control de coloms a la ciutat, amb un pressupost de 54.450 euros anuals. El contracte es va ampliar el 2013 en un 43,29% -16.450 euros anuals- respecte al pressupost del contracte que hi havia fins llavors.

Els nous aparells sonors se sumen a altres sistemes de control d'ocells que té en marxa l'Ajuntament, com són xarxes als sortidors d'aigua que funcionen com a abeuradors, captures manuals d'animals amb xarxades, tancament de cases velles o abandonades, protecció de façanes i gàbies -fixes, mòbils i colomars de fusta.

Sanció

L'ordenança municipal de tinença d'animals regula l'alimentació d'ocells i la tipifica com una falta lleu, amb sancions que poden oscil·lar entre els 100 i els 750 euros. Així mateix, l'Ajuntament té potestat per requerir als propietaris d'immobles que presentin un risc per a la salut pública que prenguin mesures de protecció i, si no ho fan, pot imposar multes coercitives. La sanció pot ser de 300 euros.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También