Más de Reus

Reus clou l'Any Toda al Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca

L'acte tindrà lloc aquest dissabte a les 19 hores i servirà per posar punt i final també a l'exposició 'Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món'

Redacció

Whatsapp
Imatge de l'exposició dedicada a Eduard Toda al Museu de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

Imatge de l'exposició dedicada a Eduard Toda al Museu de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

Aquest dissabte 7 de gener a les 19:00 h es porta a terme l'acte de cloenda de l'exposició “Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món”, que va obrir portes al Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca el passat mes de juny. L'acte, que servirà també per cloure l'Any Toda, serà presidit per l'alcalde Carles Pellicer.

Durant l’any 2016, Reus ha commemorat el setanta-cinquè aniversari de la mort d’Eduard Toda i Güell, cònsol, escriptor, egiptòleg i fill il·lustre de Reus. Un dels actes principals de l'Any Toda ha estat l’exposició “Eduard Toda i Güell (1855-1941): De Reus al món” al Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59), en la qual es repassa la seva apassionant trajectòria personal, professional i d’activista cultural i s'han reunit per primera vegada importants materials procedents de col·leccions particulars i dels fons del Museu.

Coincidint amb aquest muntatge s'ha editat també un llibre catàleg coordinat per l'historiador i comissari de la mostra, Jaume Massó, que recull una desena d'articles en què es repassen els continguts de l'exposició i diferents aspectes de l'obra i la vida d'aquest fill il·lustre de Reus, així com la bibliografia de Toda i una cronologia bàsica referida a la seva trajectòria. Amb un total de 164 pàgines profusament il·lustrades amb imatges, tant de peces que es poden veure a l'exposició com d'episodis relacionats amb la vida d'Eduard Toda, el llibre aporta una detallada relació dels esdeveniments i fets que van marcar la vida de qui va ser cònsol, escriptor, bibliòfil, egiptòleg i viatger reusenc.

En els diferents actes inclosos en el calendari de l'Any Toda hi han participat activament un bon nombre d'entitats i institucions, tant de dins com de fora de Reus, entre les quals han tingut un paper destacat la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a més de l'Ajuntament de Reus.

L'exposició es pot visitar encara fins aquest dissabte de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h (excepte el dia de Reis).

Temas

  • REUS

Lea También