Reus crea una nova ruta turística dedicada al vermut per atreure més visitants

La 'Ruta del Vermut de Reus' ofereix un interessant paquet d'activitats al voltant d'una de les begudes que està més de moda. El sector hoteler confia augmentar el nombre de pernoctacions amb el nou circuit turístic

15 mayo 2017 18:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quedem per fer el vermut? Aquesta històrica pregunta, amb tot el que representa, torna a estar més de moda que mai. L’interès que desperta el vermut avui en dia només es comparable a la popularitat que tenia als anys seixanta i setanta quan Reus sumava una trentena d’elaboradors. Conscients de tot plegat, l’Agència Reus Promoció, junt amb els vermuters i responsables del sector hoteler de la ciutat, han decidit tirar endavant la ‘Ruta del Vermut de Reus’. Es tracta d’una nova iniciativa que reuneix diferents productes turístics a l’entorn de la genuïna beguda. Visites guiades als cellers productors; vermuts literaris, gastronòmics i culturals o tastos comentats són alguns dels exemples de les noves propostes. I tot plegat sense oblidat altres esdeveniments molt més consolidats com ara la Reus Viu el Vi o la Vermutada popular.

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat aquest dilluns que “tot aquest paquet d’activitats al voltant del vermut, junt amb les propostes relacionades amb el patrimoni modernista, configuraran una proposta turística singular i atractiva que permetrà allargar l’estada dels visitants a la ciutat”. Precisament, aquesta és una de les principals voluntats de l’Ajuntament, que ha treballat de la mà del sector hoteler perquè es puguin tancar diferents propostes que incloguin allotjament i la realització d’activitats relacionades amb el vermut.

“Necessitàvem introduir noves ofertes per atreure visitants durant tot l’any i no només amb activitats de forma puntual. I el vermut és un producte global que desperta un interès vinculat a la seva història i elaboració i actes com visites guiades o tastos”. Així s’ha expressat la directora de l’Hotel NH, Fanny Batlle, qui ha recordat que experiències anteriors com la que es va portar a terme amb la Fira de l’Oli han tingut una gran acceptació. La intenció dels hotelers de la ciutat es posar en marxa aquests paquets d’ofertes especials en les properes setmanes per tal d’incrementar les pernoctacions dels visitants més enllà dels mesos d’estiu. En aquesta primera fase el públic potencial serà el català, mentre que en els pròxims mesos es dirigirà també als visitants de la resta de l’Estat.

Més enllà de la voluntat turística, l’alcalde Carles Pellicer també ha destacat la voluntat de donar a conèixer la història de la ciutat i “de posicionar Reus com a capital del vermut”. El projecte ha estat finançat amb una bona part de l’aportació de la taxa turística que porta a terme la Generalitat (enguany es preveu que siguin uns 25.000€), la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics de Reus. Per la difusió de la ruta s’ha editat un fulletó específic on es presenta tota aquesta nova oferta i on s’hi sumen les visites al patrimoni modernista de l’Agència Reus Promoció.

Comentarios
Multimedia Diari