Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus dedica l’any 2019 a commemorar la ballarina Roseta Mauri

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Reus

FOTO: Aj. Reus

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

La commemoració, que rep la col·laboració de la Diputació de Tarragona, començarà oficialment el dia 13 de febrer, amb un acte institucional al Palau Bofarull i una conferència sobre la vida de Roseta Mauri que anirà a càrrec de Carme Puyol, llicenciada en Història i graduada en Arxivística i Gestió d’Institucions Culturals.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri. La voluntat és que el calendari previst fins a aquest moment es vagi ampliant amb altres aportacions que arribaran des d’altres departaments del mateix Ajuntament de la ciutat, o bé d’altres institucions com el Centre de Recursos Pedagògics o les mateixes escoles de dansa.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat que “commemorar una efemèride o una personalitat ens dóna l’oportunitat no només de recuperar-la a la nostra memòria col·lectiva, sinó treballar conjuntament amb veïns i entitats, perquè aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina, l’esforç i la passió de totes les persones implicades”.

Temas

Comentarios

Lea También