Reus és avellana amb la primera tripleta de 8 dels Xiquets de Reus

Els Xiquets de Tarragona van descarregar el primer 4de8 de la temporada juntament amb el 3de8. La Vella de Valls no va dur al final castell de nou però va fer tres rondes amb castells de vuit i mig

26 mayo 2019 11:24 | Actualizado a 26 mayo 2019 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir el temps finalment va respectar les diades castelleres i va ser una jornada repleta d’alegries. A Reus, durant tot el dia les integrants dels Xiquets de Reus estaven pendents de les previsions meteorològiques, ja que els aiguats de divendres feien témer que la diada del Pallol no es pogués fer. 

I no es tractava d’una diada com qualsevol altra per als reusencs, ja que era el dia d’anar de cara i mostrar la feina feta durant tots aquests mesos al pati d’assaig. La setmana passada ja es van quedar a poques camises de dur i estrenar el 2de8 amb folre a Valls i ahir, actuant a casa, eren un bon gruix de camises pròpies que donaven la seguretat suficient per dur el dos folrat a plaça. 

Amb puntualitat quasi britànica, els de la camisa avellana van obrir la diada amb el 4de8, castell que van estrenar la setmana passada i que aquesta vegada es va mostrar amb més bones mides que el primer. Així i tot, al pis de segons van haver-lo de treballar de valent, ja que un dels integrants del pis va patir una lesió, però tot i això, amb l’ajuda de les persones que estaven a baix i dels companys de pis, van poder aguantar tot el castell.

A segona ronda arribava el plat fort de la diada. Els reusencs van preparar la pinya del 2de8 amb folre i els segons van col·locar-se. Al moment, l’Edu Valls, un dels co-caps de colla va fer pujar el nucli del folre, demostrant que ho tenien del tot clar que anaven a descarregar-lo.

Es va fer l’aleta amb el nervi que suposa sent el primer de la temporada però van completar-lo amb gran alegria per part de totes les camises avellanes. 

Després que el castell es desfés, per plaça es va sentir Joan Ciurana, un dels primers locutors de ràdio del món casteller, que deia que era dels millors 2de8 amb folre avellana que havia vist, la qual cosa demostra el bon estat de forma dels reusencs. 

A tercera ronda, el 3de8 va ser el castell que van escollir, tot i que va haver-hi certs problemes al pis de terços, ja que la rengla es va estirar massa però van poder defensar-lo. D’aquesta manera, va arribar la primera tripleta de 8 reusenca a un mes quasi exacte de la Festa Major de Reus.

Ahir també van ser alegries a la colla dels Xiquets de Tarragona. Els de la camisa ratllada van obrir la diada amb el 3de8, castell que la setmana passada van haver de desmuntar però que ahir es presentava més segur. 

A segona ronda, els matalassers van encarar el 4de8, castell que tan sols havien carregat una vegada aquesta temporada. Tot i estar molt obert de mides, aquesta vegada van poder-lo descarregar i es van apuntar el primer doblet de vuit de la temporada. 

A tercera ronda van completar un 5de7 lleuger amb els terços al pis de segons, amb la intenció de rodar els pisos superiors per tal de poder pujar el castell compost un pis més. 

La Colla Vella, per la seva banda, finalment no va portar castell de nou a Reus. Tenien algunes baixes als pisos superiors i van arrossegar poques camises per tal de dur un castell d’aquestes dimensions amb seguretat. 

Així i tot van fer la millor diada que es va veure a la capital del Baix Camp amb tres castells de la gamma alta de vuit i amb el pilar de sis per tancar la diada.

Van obrir la seva ronda amb el 5de8, castell que van fer amb una alineació diferent de les altres, demostrant el gran fons d’armari que disposen els de la camisa rosada. 

Van atacar el 4de8 amb el pilar a segona ronda, el segon de la temporada que van estrenar la setmana passada a casa pròpia i van tancar la diada amb el 2de8 amb folre, castell que en les pròximes setmanes els agradaria pujar un pis més, igual que el 5de8 i no seria estrany que la setmana vinent, a la Selva del Camp, hi hagués la sorpresa del primer gamma extra de la temporada, tal com va passar l’any passat amb el 5de9 amb folre a la mateixa diada de la Selva.

La Jove reedita la catedral
A Tarragona, la Jove de Tarragona va actuar acompanyada dels Nois de la Torre a la diada del seu local que van celebrar a la plaça del Rei.

Els tarragonins van obrir amb el 3de8, castell que per Sant Joan tot apunta que pot pujar un pis més. A segona ronda van completar el 4de8 i van acabar la diada amb el 5de8, la segona que fan aquesta temporada després d’estrenar la catedral dels castells a Girona la setmana passada. 

Els Nois de la Torre, per la seva banda, van completar el quart 3de7 de la temporada, demostrant que comencen a agafar confiança amb aquesta estructura tot i que el dia abans haguessin caigut de la prova del 3de6 net a l’assaig. A segona ronda, van haver de desmuntar el 4de7, que com l’últim cop tenia tota la canalla dalt. Van fer el 3de6 amb el pilar en ronda de repetició i van acabar amb el 2de6. 

Tot i això, els Nois de la Torre van acabar la diada amb celebració en descarregar el primer pilar de cinc que feien a la temporada.

Comentarios
Multimedia Diari