Reus es bolca en La Marató i organitza quaranta actes

La Fundació del Teatre Fortuny va reunir ahir totes les entitats que col·laboren amb l’esdeveniment del dia 16 de desembre

30 noviembre 2018 10:33 | Actualizado a 30 noviembre 2018 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sota el lema ‘Reus amb La Marató’, una quarantena d’entitats i associacions de la ciutat es van donar cita ahir a les escales d’accés del Teatre Fortuny. La Fundació del Teatre Fortuny les va convidar per donar visibilitat a una tasca social solidària que fa, en molts casos, més d’una dècada que dura i que funciona com un autèntic rellotge. 

Totes les entitats organitzen actes a la ciutat en benefici de La Marató de TV3, que enguany tindrà lloc el diumenge 16 de desembre i que destinarà els recursos que s’aconsegueixin a la investigació per la lluita contra el càncer. Aquest és l’objectiu de l’acapte, sota el nom ‘la investigació dóna vida’. 

Rosa Maria Mauri, patrona de la fundació, va explicar que la trobada es va organitzar de forma impulsiva: «Jo sóc malalta de càncer. Tinc un càncer actiu i estic fent sessions de quimioteràpia». Precisament perquè enguany el motiu de La Marató versa al voltant de la malaltia, «em vaig sentir cridada a ajudar i vaig voler organitzar un concert benèfic al Teatre Fortuny el mateix dia 16 de desembre». 

Segons explica Mauri, veient la pàgina web de La Marató, «em vaig adonar que a la ciutat hi havia moltes entitats que col·laboraven amb la causa. I em vaig avergonyir de no saber-ho». Desenes d’entitats, de forma anònima, «fa temps que col·laboren amb La Marató. Algunes fa 8 anys, d’altres 9, i d’altres 10 o 11». Precisament per aquest desconeixement, va voler organitzar una trobada amb totes les entitats organitzada des de la fundació. 
«Vam començar a fer trucades i tothom va ser molt receptiu», explica Mauri. 

Petits grans gestos solidaris
Josep Baiges, comunicador reusenc, va llegir tot el reguitzell d’activitats que es duran a terme durant aquests dies a la ciutat. «Mai havia vist tantes accions concentrades amb tan poc temps i amb un caire tan solidari com és el de la lluita contra el càncer». Baiges també va defensar que, del càncer, «val molt la pena parlar-ne amb molt de valor pedagògic per trencar estereotips i tòpics i ajudar a millorar l’ànim dels malalts i la gent que els envolta».

Santiago Vila, president de la Fundació del Teatre Fortuny va assegurar sentir-se «emocionat» i «amb els pèls de punta». «Sentir que Reus, i tanta gent que representa tanta gent, estiguin lligats amb la solidaritat per La Marató és quelcom fantàstic». 

De les quaranta activitats organitzades a la ciutat per La Marató, algunes ja s’han dut a terme. És el cas de la Caminada Solidària organitzada per l’AMPA del Col·legi La Presentació, o el Bingo per la Marató de l’Associació de Dones Ganxetes de Reus. 

La gran majoria, però, encara s’han de dur a terme. Moltes d’elles se celebren el mateix dia 16 de desembre, com el concert organitzat per la Fundació del Teatre Fortuny, amb l’actuació de la Banda Simfònica de Reus o el Calendari Solidari de la Residència ITACAReus. 

Un dels esdeveniments més curiosos tindrà lloc aquest diumenge. Un partit de bàsquet organitzat pel Reus Deportiu i que enfrontarà polítics i músics. 

Comentarios
Multimedia Diari