Reus es gasta 100.000 euros a l'any per netejar pintades en mobiliari urbà i edificis públics

L'ordenança de civisme estableix com a infracció greu qualsevol tipus de grafit o pintada en edificis públics o privats sense l'autorització de la propietat amb sancions de fins a 1.200 euros

19 mayo 2017 18:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Reus es gasta prop de 100.000 euros a l'any del contracte de neteja viària i recollida de residus a l'equip de neteja de pintades en mobiliari urbà i en edificis públics i amb interès històric i artístic de la ciutat. Cada any es netegen a la ciutat uns 3.000 metres quadrats de pintades i grafits, una acció que està tipificada com a infracció greu a l'ordenança de civisme de la ciutat. L'any passat es van netejar 2.922 metres quadrats i, enguany, fins el mes de maig, s'han netejat 1.111 metres quadrats. Els equips de neteja intervenen principalment en parets d'immobles municipals, tot i que també s'actua quan els actes vandàlics afecten edificis amb valor patrimonial com ha estat el cas de la façana i la porta de fusta principal de la prioral de Sant Pere, la façana lateral del pavelló antituberculós al carrer Sant Joan, i diverses façanes de cases modernistes dels carrers de Llovera i de Monterols.

L'ordenança de civisme de l'Ajuntament de Reus estableix com a infracció greu fer "qualsevol tipus de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme" en edificis públics o privats sense l'autorització de la propietat. La sanció per als responsables pot ser de fins a 1.200 euros. En el cas de tractar-se d'edificis catalogats o protegits, la infracció es considera molt greu i la sanció pot ser de fins a 2.400 euros.

 

Comentarios
Multimedia Diari