Reus és la segona ciutat de Catalunya que va donar més roba usada el 2016

Els ciutadans van dipositar 191 tones de tèxtil usat als contenidors que la Fundació Humana té repartits per la ciutat

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus és la segona ciutat de Catalunya que va donar més roba usada l’any passat. En total, la capital del Baix Camp va recollir el 2016 fins a 191 tones de tèxtil usat, una xifra que representa un augment del 6,10% respecte a l’any anterior (180.310 kg). Aquestes són les dades facilitades per Humana Fundación Pueblo para Pueblo, propietària de 45 contenidors que hi ha repartits per la ciutat.

La primera ciutat en recollida de roba usada és Cerdanyola del Valles amb 198 tones i, en tercera posició, Sant Cugat amb 184. La Fundació Humana té contenidors de recollida en uns 200 municipis de Catalunya.

El responsable d’Humana a Catalunya, Jose Arrancudiaga, assegura que les causes d’aquest increment experimentat tant a Reus com en altres ciutats s’explica per «una major consciència mediambiental per part de la ciutadania així com un clar interès per promoure-hi un model d’economia circular que perllongui la vida del tèxtil. A més, els ciutadans aposten per donar-li una segona vida a la seva roba usada gràcies en bona part a l’esforç que ajuntaments, empreses i entitats com la nostra fan per dotar-li d’una finalitat social”.

El funcionament es ben senzill. Els ciutadans poden dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls hi pot donar una segona vida.

606 tones de CO2 d’estalvi

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic: a més de recuperar les peces, s’evita el seu dipòsit en un abocador contribuint a la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEI). El comunicat de Humana exposa que per cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 191 tones recollides l’any passat a Reus representen un estalvi de 606 tones de CO2 a l’atmosfera.

El responsable d’Humana a Catalunya indica: “Els residus representen un repte fonamental en la conservació del medi ambient i en el desenvolupament sostenible. Mitjançant la recuperació de la roba usada, aconseguim reduir el volum global de residus de la fracció resta a més de possibilitar la reutilització i recuperar matèries primeres».

Comentarios
Multimedia Diari