Reus es reafirma com a capital del vermut

La seu de l'associació espanyola dels productors de la beguda reusenca es trasllada de Madrid a l'Estació Enològica

Carla Bergadà

Whatsapp
Imatge de vermut durant la presentació del conveni. FOTO: Fabián Acidres

Imatge de vermut durant la presentació del conveni. FOTO: Fabián Acidres

Pas endavant per reafirmar Reus com a capital del vermut. L'Associació Espanyola d'Elaboradors i distribuïdors de Vermut (ANEV) ha traslladat la seva seu de Madrid fins a l'Estació Enològica ubicada al Passeig Sunyer. Els onze socis de l'entitat produeixen més del 90% del vermut que es comercialitza a l'Estat.

L'Ajuntament de Reus ha signat un conveni de col·laboració amb l'ANEV amb l'objectiu de consolidar el posicionament del municipi en el sector i contribuir alhora a l'estratègia de promoció turística relacionada amb el vermut. Amb el canvi de localització, a la capital del Baix Camp s'obre a un ventall de possibilitats per a la generació de sinèrgies amb l'associacó, incloent projectes nacionals i internacionals.

Per a la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, l'acord és «de gran importància per la nostra ciutat». De fet, el president de l'ANEV, Marco Torchio, ha insistit en el fet que els socis «reconeixen Reus com la capital del vermut». 

L'Associació Espanyola d'Elaboradors i distribuïdors de Vermut

L’ANEV es va constituir l’any 1977, i té com a objectiu la representació, gestió, defensa i foment dels interessos dels seus membres, tenint com a àmbit d’actuació tot l’estat, i les instàncies internacionals corresponents, integrant empreses que elaboren més del 90% del vermut que es comercialitza a Espanya.

Entre les seves tasques, l’ANEV treballa temes relacionats amb la normativa tècnico-sanitària d’elaboració dels vins aromatitzats, principalment el vermut i totes aquelles disposicions que puguin afectar l’elaboració i comercialització d’aquests productes, a nivell autonòmic, estatal i internacional: vi base i altres ingredients, pràctiques i tractaments enològics, envasat, venda (normativa i pràctiques comercials), fiscalitat, publicitat i promoció i, aspectes socials del consum de begudes alcohòliques, entre d’altres.

Actualment l’ANEV compta entre els seus socis les tres empreses productores de diferents marques vermut de Reus (De Muller, Miró i Yzaguirre).

L'alcalde de Reus i el president de l'ANEV. FOTO: Fabián Acidres

Temas

Comentarios